17-20 жовтня буде проведено міні-курс: Семен Ґольдін «Єврейське питання» в Російській імперії другої половини ХІХ – початку ХХ століть

Магістерська програма з юдаїки в НаУКМА, Єврейський університет у Єрусалимі, Ізраїльський культурний центр при Посольстві Держави Ізраїль в Україні, Українська асоціація юдаїки проводить міні-курс: Семен Ґольдін «Єврейське питання» в Російській імперії другої половини ХІХ – початку ХХ століть.

Заняття відбудуться у період з 17 до 20 жовтня по вул. Волоській 8/5, корпус 5, підвальне приміщення, ауд. 2 (офіс програм з юдаїки НаУКМА).

У центрі уваги курсу – ідеологія, політика й практичні дії у сфері «єврейського питання» в Російській імперії 1860–1910-х років. Поведінка влади й суспільства у ставленні до євреїв та образ євреїв у суспільній свідомості, ідеології і культурі кардинально змінилися впродовж цих п’ятдесяти років. Мета курсу – простежити ці зміни в порівняльній перспективі, на тлі процесів, що відбувалися в той самий час у Західній Європі, а також співставити російський і польський підходи до розв’язання «єврейського питання».

Семен Ґольдін отримав ступінь Ph.D. cum laude в Єврейському університеті в Єрусалимі (2005), захистивши дисертацію «Російське єврейство під владою царської військової адміністрації під час Першої світової війни» під керівництвом проф. Йонатана Френкеля. Викладав численні курси в Єрусалимському і Хайфському університетах. Автор праць, присвячених різним проблемам східноєвропейської єврейської (головно в Російській імперії) історії ХХ століття.

 

Докладніше за посиланням

Gifts for Runners