Керченський міський суд засудив умовно місцевого жителя, обвинуваченого в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі

Керченський міський суд засудив умовно місцевого жителя, обвинуваченого в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Про це повідомляє прес-служба російської прокуратури Криму.

Як зазначили у відомстві, встановлено, що засуджений у листопаді 2014 року поширював у Керчі листівки із закликами, спрямованими на розпалювання ненависті й ворожнечі «до певної групи осіб, що виділяється за національною ознакою». Про те, що це були листівки антисемітського характеру, повідомляли кримські ЗМІ.

«За цей злочин винний засуджений до 2,5 років позбавлення волі умовно з позбавленням права займатися певною діяльністю – працювати в засобах масової інформації, займатися викладацькою діяльністю та організацією масових заходів на строк 2,5 років», – йдеться у повідомленні.

У відомстві підкреслили, що на підставі представлених прокуратурою доказів керчанин визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.280 КК Російської Федерації (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності).

«На підставі постанови «Про оголошення амністії у зв'язку з 70-річчям Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» Ігор Духанин звільнений від призначеного основного покарання у вигляді умовного позбавлення волі», – зазначили у прес-службі російської прокуратури Криму.

«Додаткове покарання у вигляді позбавлення права займатись певною діяльністю підлягає реальному виконанню», – уточнили в прокуратурі.

Источник: ua.krymr.com

Nike
рубрика: