На Буковині вшанували пам’ять всесвітньовідомої актриси Сіді Таль

 

З нагоди 100-літнього ювілею всесвітньовідомої актриси Сіді Таль в обласній науковій бібліотеці імені М. Івасюка відкрито книжкову виставку «Сиплю радістю вам, Чернівці», а в обласному краєзнавчому музеї – стаціонарну виставку «Залишаться в пам’яті пісні мої і танці мої».
10 вересня на могилі артистки за участі представників крайової виконавчої влади, членів єврейської громади, митців краю та шанувальників її творчості відбувся мітинг-спомин.
«У літописі буковинського краю є чимало імен, які сформували мистецькі традиції Буковини. До них належить й ім’я Сіді Таль, – відзначив у вступному слові до учасників зібрання начальник управління культури обласної державної адміністрації Іван Петрусяк. – Всі ці роки вона була з нами у платівках, фотографіях, спогадах. Вона й надалі залишається серед нас, чернівчан, у назві вулиці її рідного міста, в зірці на «Алеї зірок», у меморіальній дошці на приміщенні обласної філармонії».
За словами Івана Петрусяка, Сіді Таль своєю веселою піснею та гострим словом стверджувала ідеали добра та справедливості, дружби та миру, толерантності та злагоди на землі, а її творчість є яскравою та незабутньою сторінкою мистецького життя Буковини, Румунії та Молдови.
Про це повідомляє прес-служба ОДА.
 
Джерело:  газета «Час».
Репортаж про мітинг-спомин. що вiдбувся бiля могили Сiдi Таль,  був знятий Чернівецькою телекомпанією ТВА. (програма «Теми дня» вiд 11 вересня 2012 р.).

Примітка: є деякі сумніви в тому, що у використаному на початку відеоролика епізоді з кінофільму «Дівчина з гітарою» (СРСР, 1958 р.) знiмалася саме Сіді Таль.

 
Titolo Sneaker Onlineshop