Переяславці вшанували пам’ять розстріляних євреїв

6 жовтня жителі міста Переяслав зібрались на Зальтицькому кладовищі біля місця, де в жовтні 1941 та травні 1943 років фашисти розстріляли мирних жителів, євреїв Переяславщини.

За свідченням істориків у цьому місці знайшли свій останній притулок близько 1000 невинно убієнних. За сприяння товариство єврейської культури вдалось відшукати імена лише 326 похованих там людей.
Мітинг-реквієм по вшануванню пам’яті розпочався із хвилини мовчання. З розповідями про події 74 річної давнини виступили секретар міської ради Петро Бочарін та завідувачка Переяслав-Хмельницьким музеєм Шолом Алейхема Ірина Кучеренко. Вірші присвяченій цій трагічній даті читали учні ЦПТО та почесна громадянка міста Єлизавета Миздренко, члени єврейської культури Людмила Хара, Тетяна Йолдич.

Єврейські мелодії на скрипці та сопрано-саксафоні виконали Нелі Павелко та Вадим Ноздровський. В заході взяв участь депутат обласної ради Олександр Пироговський. По завершенню мітингу до підніжжя пам’ятника на братській могилі учасники поклали квіти.

Джерело: http://kyiv.comments.ua/

 

Shop Sneakers in Footwear
рубрика: