Результати першого тренінгу з ізраїльськими психоаналітиками

27.12.14

24 грудня добіг свого кінця міжнародний тренінг “Роль священика на війні”, який став унікальним та вперше проводився у КиєвІ, на території Михайлівського монастиря. Близько 20 учасників, більшість з яких були служителями від УПЦ Київського Патріархату. Волонтери, соціальні працівники та священики вчились у провідних спеціалістів з Ізраїлю роботі з психологічними травмами та з військовими в екстренних ситуаціях.

“Мені вперше довелось працювати в такому нетиповому колі спеціалістів. Проте, різноманіття учасників, їхнього досвіду та думок дали нам змогу максимально скористатись можливістю та отримати справді чудові результати. Дякую тим, хто слухав, ділився та проводив ці дні з нами. Сподіваємось, що ми тут не в останній раз”, – прокоментувала результат навчання психолог-консультант, ведуча груп в “Національному управлінні по боротьбі з наркоманією та алкоголізмом” при мерії м. Хайфа, Ізраїль Гіла Петрова.

Другим тренером був Моті Пікельнер - офіцер психологічної служби армії оборони Ізраїлю, майор запасу, який щойно провів 1,5 місяці в окопах в секторі Газа. Організаторами виступили Відділ соціального служіння УПЦ Київського Патріархату, Всеукраїнська мережа “Люди, що живуть з ВІЛ/СНІД”, Посольство Ізраїлю в Україні

Учасники з різних областей України вчились доланню психологічних проблем, з якими лише почали стикатись в Україні. Зокрема головною темою став посттравматичний синдром у військових та простих громадян, які жили у стресі протягом року. Практичні рішення та спільні міркування дозволили по-новому подивитись на свою роботу та виробити найбільш ефективні механізми допомоги.

У майбутньому заплановані нові тренінги, які стануть цікавими для професійних психологів, волонтерів та служителів. Дякуємо нашим партнерам, тренерам та учасникам, завдяки яким ці 5 днів минули з максимальною користю.

Джерело: http://www.cerkva.info/

Nike News