В Івано-Франківську відкриття польсько-українсько-єврейського молодіжного семінару "Ковчег"

21 липняв приміщенні Центру польської культури та європейського діалогу відбулось урочисте відкриття 9 польсько-українсько-єврейського молодіжного семінару "Ковчег".

Тема цьогорічного семінару «Немає свободи без солідарності». На таку тему організаторів наштовхнули святкування 25-річчя частково вільних парламентарних виборів у ПНР. Вони стали переломними в історії не лише Польщі, а й цілого блоку країн, в яких поширювались домовленості Ялтинської конференції, спричинивши таким чином занепад комуністичного режиму. А також події, які розгорталися на зламі 2013/2014 року на Майдані в Києві.

Тому масові антисистемні протестні акції українського суспільства на Майдані об’єднали українських громадян різних національностей. Для польського народу свобода і гідність дуже важливі, і це знає кожен поляк. А зараз ці цінності як ніколи є актуальними для українського народу.

Як зазначив у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, зараз дуже важливою є підтримка та солідарність з українцями.  Зокрема з татарами, оскільки вони зараз опинились в дуже важкій і складній ситуації, адже їх пробують вигнати з їхньої рідної землі.

 «Без солідарності та без підтримки з боку Польщі, ЄС та інших країн українцям буде важко. Тому я дуже радий, що така підтримка є і буде надалі. Тільки безпечна і самостійна держава є гарантом стабільності. І ми бажаємо всім українцям , щоб вони досягнули цих своїх мрій», - сказав Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд.

Семінар також відвідав голова Івано-Франківської ОДА Андрій Троценко. За його словами, проведення таких семінарів є дуже чудовою нагодою співпраці з Польщею та почерпнути досвід цієї країни.
Завершився семінар урочистим підняттям прапорів  України, Польщі та Євросоюзу під звучання гімну кожної з країн.

http://pravda.if.ua/news-59679.html

Ανδρικά αθλητικά παπούτσια
дата: