Відбудеться Public Talk на тему "Коли пам'ять різна: чи може історія об'єднати?"

В Україні живуть різні етнічні та соціальні групи, яких відрізняє багато чого - культура, релігія, історичний досвід тощо. Також має місце різна історична пам’ять та минуле, яке для одних є героїчним, а для інших навпаки - трагічним. І саме це багатьом не дає змоги порозумітися навколо спільної історії. Відомо, що історична наука повинна бути об’єктивною та «без прикрас» але здатність чесно дивитись у «дзеркало історії» не завжди має місце у нашому суспільстві...

Отже, чи може саме історія бути «холоднокровною», об`єднати різні групи громадян та стати чинником побудови нового українського суспільства? 

"Вільна Академія Змін" зібрала унікальний склад спікерів – найвідоміших істориків та громадських діячів країни, та у форматі public talk спробує знайти відповіді на багато спірних та важливих запитань, які допоможуть нам зробити вкрай об'єктивні та корисні висновки. 

Серед питань:

1. Що таке об'єктивна історія і, чи існує вона в Україні?
2. Якою повинна бути спільна історія України, якщо історична пам'ять у багатьох різна? Чи можливо побудувати історичну пам'ять української політичної нації, яка включає в себе всі етнічні групи, що проживають в Україні?
3. Чи можливо досягнути порозуміння щодо чутливих історичних тем, пам'ять про яких ще жива та, якою має бути універсальна інтерпретація історичних подій?
4. Яке призначення історії у суспільстві і, чому політики так часто її використовують?
5. Чи може історична наука перебувати «над сутичкою» або приречена «служити владі»?

СПІКЕРИ:
Ярослав Грицак - відомий історик та публіцист, професор Український католицький університет UCuniversity, член Несторівська група / Nestor Group

Наталя Яковенко - легенда історичної науки, професор Національний університет "Києво-Могилянська академія"

Йосиф Зісельс - громадський діяч та дисидент, віце-президент Конгресу національних громад України. Багато років долсліджує питання причин міжнаціональних конфліктів. 

ВЕДУЧИЙ:
Misha Feldman - автор та засновник Вільна Академія Змін

Організатори події:
Вільна Академія Змін,
Edinburgh Business School Eastern Europe

// Кількість місць обмежена. Є можливість придбати квиток на місці, але тільки за умови наявності вільних місць. Тому радимо не зволікати та заздалегідь купувати квитки онлайн. 

Деталі події за посиланням:

Girls Nike Air Force 1 Shadow White Sail Stone Atomic Pink CZ8107-100 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers