Вистава «Наш клас» – про українські реалії розповіли через історію поляків і євреїв

17 червня у київському Центрі науки і мистецтв «DIYA» показали виставу «Наш клас», створену режисером Сергієм Перекрестом за п'єсою польського драматурга Тадеуша Слободжянека, повідомляє cultprostir.ua. Цей твір розповідає про події часів Другої світової війни, зокрема про відносини між поляками та євреями і геноцид єврейського народу. Прем'єра постановки відбулася 13 травня цього року.

«Я вибрав цю п'єсу, бо в ній немає ні поганих, ні хороших. Вона про наше життя, про ситуацію, в якій ми знаходимося, і про спробу усвідомлення національного шляху», – розповів Сергій Перекрест.

У постановці зіграли молоді актори з київських театрів і театрального університету імені І. Карпенка-Карого. «Це була авантюра з початку до самого кінця, оскільки в нашій країні практично відсутнє культурне середовище для незалежних театрів, – говорить режисер. – Ми не ставили за мету заробити грошей, а хотіли зробити щось альтернативне і якісне».

Вистава «Наш клас» була реалізована молодим творчим об'єднанням «Х.Л.А.М.», яке займається волонтерською діяльністю спільно з організацією «Повернись живим». «Серед моїх друзів є військові, досвід спілкування з якими дуже вплинув на мене, – поділився Сергій Перекрест. – Поступово я почав відчувати провину, засновану на тому, що ми тут, в тилу не допрацьовуємо, не дотягуємо. З цих ідей і народився «Х.Л.А.М.», який є свого роду культурним фронтом».

 

Off-White Shoes
дата: