З 3 по 8 липня у львівському Палаці мистецтв пройде Тиждень ізраїльського кіно

З 3 по 8 липня у львівському Палаці мистецтв пройде Тиждень ізраїльського кіно. Не так часто кіно цієї країни з’являється у наших кінотеатрах. Тим більше у вигляді повноцінної програми. І це при тому, що на фестивалях класу А воно давно посіло своє законне місце. Отже, львів’яни зможуть подивитися п’ять фільмів, що мають відзнаки різних кінофрумів.

 «Обман задля спасіння» (2011, реж.: Майя Кенінг). Лібі довгі роки не бачила батька. Тепер вони житимуть разом: матір Лібі, яка живе в Каліфорнії, на тривалий час відправила дівчинку до Ізраїля. Шауль, авантюрист і мрійник, не зовсім готовий до повернення доньки: він не має ані грошей, ані житла, він навіть не потурбувався про школу для дівчинки-підлітка. Щоби знайти дах над головою, батько й донька вдають біженців із півночі країни: в Ізраїлі триває війна, і багато сімей із мирних районів готові прихистити жертв обстрілів. Однак тепер Шаулю та Лібі треба не лише налагодити власні стосунки, а й стежити за тим, щоб не попастись на брехні.

«Вифлеєм» (2013, реж.: Юваль Адлер) розповідає історію малоймовірної дружби між офіцером ізраїльської спецслужби Разі та його палестинським інформатором Санфуром. Санфур - молодший брат палестинського бойовика. Разі завербував його ще у 15-річному віці. Тепер він має майже батьківські почуття до хлопця. Коли ізраїльські спецслужбі дізнаються, як сильно Санфур залучений у діяльність свого брата, Разі постає перед дилемою. Сценарій написаний Ювалем Адлером, режисером фільму, спільно з Алі Вакедом, арабським журналістом, що провів багато років на західному березі Йордану.

«Провідники» (2012, реж.: Дрор Морех). Вперше шестеро колишніх голів таємної спецслужби Ізраїлю Шин Бет згодилися поділитися з широкою публікою поглядами й спогадами про власні вчинки та рішення. У відвертих інтерв'ю вони розповідають про суперечності навколо окупації Ізраїлем територій після Шестиденної війни.

«Чарівники» (2014, реж.: Гай Наттів, ЕрезТадмор). Магічна подорож 78-річного чоловіка зі своїм сином, релігійним хасидом-репером, до Греції в пошуках старого чаклуна, який одного разу врятував батькові життя. Ця подорож приводить їх до абсурдних зустрічей і фінального випробування батька й сина.

«Полювання на слонів» (2013, реж.: Решеф Леві). У центрі сюжету фільму Джонатан - спритний 12-річний хлопчик. Одного разу його батько, працівник банку, стає жертвою фатального нещасного випадку, а банк відмовляється брати відповідальність за його смерть. Джонатан розробляє божевільний план, який допоможе його родині звести рахунки з підлим власником банку. За допомогою дивного діда Ельяху, його хитрого друга Ніка і британського лорда вони вчотирьох пограбують банк.

 

Nike Footwear
дата: