Заява Сіоністської федерації України з приводу ескалації насильства на Близькому Сході

Держава Ізраїль з моменту свого створення перебуває в оточенні найлютіших ворогів, головною  метою яких є знищення Єврейської держави. Вороги сповнені ненависті і непримиренні.

Але Ізраїль багато разів доводив, що може впоратися з найважчими викликами.

7 травня після закінчення молитви на Храмовій горі в Єрусалимі віряни-палестинці закидали камінням силовиків. Ті застосували гумові кулі, світлошумові гранати та сльозогінний газ. Після цього бойовики організації ХАМАС, яка контролює Сектор Гази, здійснили ракетні обстріли Ізраїлю.

За останні три дні палестинськими бойовиками руху ХАМАС із території Сектору Гази у бік Ізраїлю було випущено близько 1600 ракет. Протистояння продовжується.

У ці важкі хвилини для всього Ізраїлю ми згадуємо мудрі слова
прем'єр-міністра Ізраїлю Голди Меїр:

1. Я ніколи не пробачу арабам то, що вони змусили наших дітей вчитися їх вбивати.

2. Наша доля не може бути і не буде визначена іншими.

3. Світ на Близькому Сході настане тоді, коли араби будуть любити своїх дітей сильніше, ніж вони ненавидять євреїв.

СФУ висловлює співчуття рідним і близьким загиблих, бажає якнайшвидшого одужання всім постраждалим.

Ми висловлюємо впевненість, що і в цей раз країна, яка входить в десятку найбільш розвинених країн світу, а її армія – Армія оборони Ізраїлю – є однією з найбільш загартованих в боях армій, не просто вистоїть, а здобуде переконливу перемогу над підступним ворогом. Перестануть гудіти сирени, і життя ввійде в звичну колію.

Також ми сподіваємося на підтримку міжнародної спільноти, на активні дії лідерів країн Європи і США, чиї дипломатичні зусилля допоможуть встановити мир на Близькому Сході.

Бе езрат а шем!

 

Виконавча дирекція СФУ
Київ, 13 травня 2021 р.

Tags: