Зустріч Почесного консула Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олега Вишнякова з главою парламентської опозиції, головою блоку «Сіоністський табір» Іцхаком Герцогом

2 лютого 2016

У вівторок, 2 лютого 2016, в парламенті Ізраїлю відбулася зустріч Почесного консула Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олега Вишнякова з главою парламентської опозиції, головою блоку «Сіоністський табір» Іцхаком Герцогом.

Сторони обговорили ситуацію на території України, а також актуальні для обох держав проблеми тероризму і військової агресії. Олег Вишняков запевнив ізраїльського політика, що Україна підтримує Ізраїль. Цю підтримку Україна підтверджує голосуванням в ООН.

За словами Вишнякова, Україна представляє серйозний інтерес для ізраїльських інвесторів: «Україна та Ізраїль відмінно доповнюють один одного: в Україні багато проектів, які можуть бути потенційно цікавими для ізраїльських інвесторів, також ізраїльські технології цікаві українським компаніям». Він також зазначив, що українська інфраструктура потребує розвитку та модернізації.

У свою чергу Іцхак Герцог підкреслив, що двосторонні українсько-ізраїльські відносини потребують всебічного розвитку. «Упевнений, договір про Зону вільної торгівлі стане хорошим стимулом для розвитку відносин між нашими країнами», - сказав лідер опозиції. За словами Герцога, надання робочих місць для українських будівельників в Ізраїлі, допоможе зміцненню економічного становища в Україні, а також принесе користь Ізраїлю. Крім того, глава опозиції зазначив, що у наших країн великі перспективи співпраці в сферах IT-технологій, сільського господарства, туристичної галузі, легкої промисловості.

Іцхак Герцог акцентував, що нас пов'язує спільне минуле: «Ми корінням пов'язані з Україною, багато ізраїльських політиків родом з України: Голда Меїр, Іцхак Бен-Цві, Ефраїм Кацир, поети Нахман Бялик і Шауль Черніховскій». За словами Олега Вишнякова, в Ізраїлі проживає понад півмільйона вихідців з України, у багатьох сучасних ізраїльських політиків українське коріння, що робить відносини між нашими країнами не просто міцними, але навіть у якомусь сенсі спорідненими.

Іцхак Герцог висловив бажання відвідати Україну найближчим часом, щоб краще ознайомитися з ситуацією в країні, а також подивитися місця, де жили його предки, Симха і Лея Амбаш - бабусі з боку матері - родом з Одеси.

-------------------

Довідка. Іцхак Герцог – ізраїльський політичний і громадський діяч, голова парламентської опозиції, блок «Сіоністський табір».
«Сіоністський табір» - друга за величиною партія в Кнесеті після партії «Лікуд» (30 мандатів у «Лікуда» і 24 мандата у блока Герцога).

Народився в 1960 році в Тель-Авіві, в сім'ї Хаїма Герцога і Ори Герцог.

Батько Герцога, Хаїм Герцог - ізраїльський політичний і громадський діяч, 6-й президент Ізраїлю.

Дідусь Герцога, Іцхак Айзік Герцог, був головним рабином Ірландії та Ізраїлю, стояв біля витоків створення Держави Ізраїль, відіграв значну роль у порятунку євреїв від рук нацистів у роки Другої світової війни.

THE SNEAKER BULLETIN