Громадські активісти вимагають від влади презентувати саме український проєкт меморіялізації жертв Бабиного Яру – звернення

Група громадських активістів, до складу якої входять відомі політичні та громадські діячі, звернулись до Київміськради з ініціативою організувати громадські слухання, на яких презентувати український проєкт й надати можливість для його широкого обговорення київською міською громадою.

На жаль, досі голос громадськості не був почутий. 

Офіс Президента та Київська міська влада не зреагували на попередні звернення, які вже підписали більш ніж 5000 небайдужих громадян.

Приватний російський проєкт, що його хочуть втілити у Бабиному Яру на гроші  прибічників Путіна, має підтримку в Офісі Президента України та у Київській міській держадміністрації, широко рекламується у ЗМІ та провладних публічних структурах. Натомість державний проєкт меморіального простору «Бабин Яр», розроблений українськими істориками, цілковито ігнорується і замовчується. 

Протистояння триває.

Згідно правил організації громадських слухань, з вимогою їх організації повинна звернутися група громадян, жителів Києва, чисельністю не менше 500 осіб.

Ініциативна група закликає всіх небайдужих жителів столиці приєднатися до звернення до Київміськради та заздалегідь дякує за громадянську позицію.

До складу ініціативної групи увійшли:

Микола Княжицький, Віктор Кононенко, Михайло Лівинський, Сергій Квіт, Олексій Паніч, Вахтанг Кіпіані, Юрій Макаров, Олександр Зінченко, Йосиф Зісельс, Віталій Портніков, О.Георгій Коваленко, Володимир В'ятрович, Анатолій Подольський, Соломія Бобровська, Михайло Басараб, рав Реувен Стамов.

 

Повний текст звернення:

Шановний друже!

Звертаємось до Вас з надією, що ви зможете підтримати зусилля громадянського суспільства та звернення тисяч громадян до очільників української та київської влади щодо проблем меморіялізації Бабиного Яру.

На жаль, голос громадськості не був почутий. Приватний російський проєкт, що його хочуть втілити у Бабиному Яру на гроші  прибічників Путіна, має підтримку в Офісі Президента України та у Київській міській держадміністрації, широко рекламується у ЗМІ та провладних публічних структурах. Натомість державний проєкт меморіального простору «Бабин Яр», розроблений українськими істориками, цілковито ігнорується і замовчується. 

Протистояння триває, і ми, група громадських активістів, хочемо надати слово авторам розробки української концепції меморіялізації Бабиного Яру. Тому ми звертаємося до Київміськради з ініціативою організувати громадські слухання, де презентувати український проєкт та дати можливість для його широкого обговорення київською міською громадою.

Закликаємо Вас приєднатися до нашого звернення до Київміськради!

Згідно правил організації громадських слухань, з вимогою їх організації повинна звернутися група громадян, жителів Києва, чисельністю не менше 500 осіб. При подачі підписних листів стандартної форми громадяни повинні вказати свої дані (ПІБ, дата народження,  діюче місце проживання у Києві, телефон), та завірити їх особистим підписом у підписному листі. Ці дані можуть бути перевірені з боку отримувача вимоги, і  в разі подачі невірних даних підпис буде анульовано.

Шановний друже, просимо Вас повідомити, чи Ви згодні підписатися під зверненням до Київміськради щодо організації громадських слухань на тему української меморіялізації Бабиного Яру  - згідно з текстом ініціативи, яка надсилається Вам разом із цим листом.  

Просимо Вас повідомити про Ваше рішення (у разі згоди або незгоди) по е-мейлу: Fund.babynyar@gmail.com 

Якщо ви будете згодні надати свій підпис, просимо вказати Ваш контактний номер телефону та адресу проживання, щоб один з наших громадських активістів мав змогу зустрітися з Вами в зручний для Вас час для заповнення підписного листа.

Дякуємо за Вашу громадянську позицію!

 

Див. також:

Звернення Ініциативної групи «Першого грудня» щодо меморіялізації Бабиного Яру

Заява робочої групи з розробки концепції меморіалізації Бабиного Яру

Позиція членів ВРЦіРО щодо належного вшанування жертв нацизму та комунізму у Бабиному Яру в Києві

Громадські активісти різних національностей закликають не підтримувати російський проєкт меморіалу Бабин Яр

Политика памяти должна быть украинской – в УКМЦ состоялась конференция, посвященная мемориализации жертв Бабьего Яра