Міжнародна конференція «Алеф-Бет. Сіонізм» буде переведена в он-лайн простір

Організатори заходу – СФУ, Ваад України та Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського вирішили перенести частину доповідей та зустрічей у он-лайн простір у зв’язку з карантином.

Захід приурочений до початку виборів делегатів від єврейської громади України на 38-й Всесвітній Сіоністський Конгрес.
Єврейська громада України проводить такі вибори вдруге, і є другою в світі після США громадою, де проходять демократичні вибори делегатів, а не розподіл мандатів.

Само слово «сіонізм» і досі викликає у багатьох, народжених у часи Радянського Союзу, страх, побоювання, недовіру, а більшість народжених вже після розпаду Союзу й поготів не знає справжнього значення цього поняття та глибини історичних подій, які з ним пов’язані.

В форматі он-лайн відбудуться доповіді:
29 березня у 17:00 – Зєєва Ханіна, професора магістерської програми з ізраїлезнавства та юдаїки Аріельського університету,
1 квітня 2020 р. у 17:00 – Людмили Павленко, кандидатки історичних наук, доцентки кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, 
9 квітня 2020 р. у 17:00 – магістра юдаїки Олени Стамової.

Також програмою передбачено доповіді Йосифа Зісельса, спів-президента Вааду України, докторки Надії Єрмакової з Аріельського університету та ін.

Розклад доповнюється.

Взяти участь у Конференції можуть усі зацікавлені.

Реєстрація на захід обов’язкова за посиланням.
Подія фб
Після реєстрації буде надіслане запрошення на кожну доповідь окремо.

Конференція проводиться Сіоністською федерацією України (ZFU) за підтримки Всесвітньої Сіоністської Організації (WZO) та Вааду України у партнерстві з Українською асоціацією юдаїки (UAJS) та Таврійським національним університетом імені В. І. Вернадського.

Запитання за адресою – votezion@gmail.com.

Джерело: сайт СФУ

Nike