Петро Порошенко закликав владу продовжити розробку державної Концепції меморіалізації Бабиного Яру, створеної саме українськими істориками

Бабин Яр – спільна трагедія єврейського і українського народів, незагоєна рана, що уже 79 років відкликається болем у кожному небайдужому серці.

Впевнений, наша єдність не дасть темним тоталітарним часам повернутися. У цьому контексті створення Меморіального музею пам’яті жертв Бабиного Яру та комплексна меморіалізація Бабиного Яру має велике значення для всього людства.

Наші діти, коли виростуть, мають пам’ятати, що долі тих, хто лежить у Бабиному Яру, є частиною української долі й української історії. Тому я разом із численними активістами закликаю владу продовжити розробку державної Концепції меморіалізації Бабиного Яру, що була створена українськими істориками, представлена громадськості у лютому 2019 року та рецензована міжнародними експертами.

Тільки ретельно збережена історична правда не дасть спекулювати на пам'яті минулого і мотивуватиме сучасних і майбутніх політиків до мудрих цивілізованих рішень.

І хоч зараз наша земля уже 6 років страдає від зазіхань агресора, впевнений, ми продовжимо будувати Україну на засадах гуманізму, толерантності, гідності і свободи і пам'ятатимемо про небезпеку, що несуть авторитаризм, дискримінація і нетерпимість

Петро Порошенко.

 

Джерело: ФБ-сторінка Петра Порошенко