Прийом заявок. Літня Школа зі Студій Голокосту в Україні

Центр перспективних досліджень Голокосту імені Джека, Джозефа і Мортона Менделів Меморіального музею Голокосту США у співпраці з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Українським центром вивчення історії Голокосту оголошують про проведення спільної програми. Літня школа організовується для осіб, зацікавлених у дослідженні та викладанні університетських курсів з єврейської історії та студій Голокосту в Україні. Програма проводитиметься на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка 6-17 липня 2020.

Програма школи охоплює теми із довоєнного єврейського життя, історії Голокосту в Україні та Европі, та післявоєнного періоду. Щоденні заняття складатимуться із презентацій запрошених лекторів, виступів учасників, в яких будуть представлені наукові проєкти та/або навчальні програми, консультацій з експертами, а також відвідувань місць пам'яті у Києві та поза межами столиці. 

Програма включатиме виступи та лекційні курси запрошених лекторів: д-р Максим Гон (Рівненський Державний Гуманітарний Університет, Україна), д-р Жан-Марк Дрейфус (Університет Манчестер, Великобританія), д-р Наталя Лазар (Меморіальний Музей Голокосту США), д-р Владімір Лєвін (Центр Єврейського Мистецтва, Єврейський університет, Ізраїль), д-р Тетяна Пастушенко (Інститут Історії Національної Академії Наук України), д-р Анатолій Подольський (Український Центр із Вивчення Голокосту), проф. Дітер Поль (Університет Клягенфурт, Австрія), д-р Андрій Руккас (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), д-р Андрій Уманський (Яхад-ін Унум, Франція) та ін.

До участи запрошують університетських викладачів (асистентів та доцентів), дослідників (аспірантів та магістрів), які працюють або навчаються в університетах України (IV рівень акредитації). Немає жодних вікових обмежень.

За місяць до початку літньої школи відібрані учасники мають подати опис дослідницького проекту або  навчальної програми курсу. Ці матеріали стануть основою для обговорення тем, пов'язаних із професійним розвитком, зокрема підготовкою успішних дослідницьких проектів, методології дослідження, методики викладання університетських курсів з Голокосту. 

Прохання надсилати заявки до 31 березня 2020 р. на електронну адресу nlazar@ushmm.org (Наталя Лазар).  Про результати конкурсного відбору учасникам повідомлять до 10 квітня 2020 р.  У разі появи додаткових запитань, прохання звертатися за вказаною електронною адресою.

Робочими мовами школи є українська, англійська та російська. 

Витрати пов'язані із участю у програмі покриваються організаторами (проживання, харчування, та проїзд по території України).

Джерело

Air Force 1 Sage Low