Публічна лекція члена Харківської правозахисної групи та Української Гельсінської спілки Євгена Захарова пройде у Києві 9 червня

9 червня у рамках циклу лекцій  "Європейські цінності" від учасників Ініціативи "21 листопада"
відбудеться публічна лекція члена Харківської правозахисної групи та Української Гельсінської спілки Євгена Захарова.

Тема та опис лекції: ситуація з правами людини в Україні. 

Існує три різних реальності з правами людини: в окупованому Криму, частині Донбасу, контрольованій самопроголошеними ДНР та ЛНР, і в решті регіонів країни.

Окупація частини територій України та збройний конфлікт на південному сході країни стали одним з головних джерел системного та масового порушення прав людини та основоположних свобод та спричинили найбільшу міграцію в Європі після Другої світової війни.

В Україні в 2014 році з’явилися, а в 2015 році ще посилилися екстраординарні порушення прав людини, яких раніше зовсім не було.
Багато в чому вона значно краща, ніж в 2010-2013 рр., проте вищий, ніж раніше, рівень насильства в суспільстві – прямий наслідок воєнного конфлікту на Донбасі.

Оцінка державних і суспільних процесів та тенденцій в царині прав людини невіддільна від оцінки їхньої спрямованості на збільшення свободи народу та відхід від посттоталітарної патерналістської держави. Питання дотримання прав людини – це, власне, питання про наявність фахового та ефективного громадського контролю за діями держави: чи спрямована вона на припинення чи бодай пом’якшення людських страждань, або, навпаки, байдужа до них.

Місце проведення: Відкритий Православний Університет Святої Софії-Премудрості

Реєстрація на лекцію: https://goo.gl/ZGWmZ0
Єдина реєстрація на всі лекції в червні: https://goo.gl/5lVuaF

Детальныше за посиланням.

Nike Air Max
рубрика: 
рубрика: