В Єрусалимі було підписано Угоду про Зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем

Щойно в Єрусалимі було підписано Угоду про Зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем. Перемовини стосовно цього документу тривали майже 10 років, і врешті-решт під час візиту Петра Порошенка до Ізраїлю 21 січня це сталося.

Угоду підписали від Ізраїлю – міністр економіки Елі Коен та віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів. Цей довгоочікуваний крок перевів стосунки держав на новий рівень.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу подякував президенту України: “Я ціную ваші зусилля щодо викорінення антисемітизму на Україні. Репатріювати з України євреї стали невід'ємною частиною нашого суспільства”. Натомість президент України запевнив, що: "Ми вчимося у Ізраїлю захищатися".

За словами Почесного консула Держави Ізраїль у Західному регіоні Україні Олега Вишнякова, підписання документу про ЗВТ: “Це реальне поліпшення життя громадян як Ізраїлю, так і України. Це падіння цін на споживчі товари - фрукти, овочі, соки. Це глибша співпраця в сільському господарстві і його технологічний розвиток. Це можливість купувати ізраїльське медичне обладнання без податків і лікувати українців на найвищому рівні. І багато іншого….”

Источник: Почесне консульство Держави Ізраїль в Західному регіоні України

Nike