В Києві пройде художня виставка пам’яті Матвія Когана-Шаца

З 2 по 21 квітня у Національному музеї літератури України пройде виставка картин пам’яті видатного українського живописця радянського періоду, майстра пейзажу Матвія Когана-Шаца.

Матвій Борисович Коган-Шац народився у 1911 році у Могилів-Подільському і помер у Києві у віці 78 років, де і писав свої неперевершені пейзажі, за які ледь не постраждав, бо вони не зображали індустріально-господарську дійсність радянської держави і не оспівували її. Написані у реалістичному стилі, спокійні та урівноважені, вони передавали красу оточуючого, зовсім не екзотичного, але такого привабливого українського ландшафту.

На виставці буде представлено більше ніж 30 найкращих картин художника, які знаходяться у приватних колекціях.

Роботи Матвія Когана-Шаца  представлені у Національному художньому музеї України, Національному музеї Тараса Шевченка, Бердянському, Миколаївському, Полтавському художніх обласних музеях та Алупкінському палаці-музеї.

Без жодного перебільшення Матвія Когана-Шаца можна віднести до плеяди художників, твори яких заслуговують уваги, у чому ми запрошуємо переконатися, відвідавши виставку.

 

Відкриття виставки 2 квітня о 16.00 за адресою: м.Київ, метро «Театральна», вул.Б.Хмельницького, 11, Національний музей літератури України

Marki
дата: