В рамках XVIII Міжнародного театрального фестивалю «Мандруючі зірки» в Музеї Шолом-Алейхема відбудуться дві вистави театрального проекту «Studio Ш-А!»

В рамках XVIII Міжнародного театрального фестивалю «Мандруючі зірки» 10 вересня 2015 року в Музеї Шолом-Алейхема (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 5а) відбудуться дві вистави театрального проекту «Studio Ш-А!»: «Шолом Алейхем, Києве!» та «І була війна…».

«Studio Ш-А!» — театральний проект, створений спільно Центром творчих ініціатив Київської міської єврейської громади, Музеєм Шолом-Алейхема та спеціалізованою єврейською бібліотекою ім. Ошера Шварцмана. Ідея проекту належить завідуючій Музею Шолом-Алейхема (філія музею історії м. Києва) Ірині Климовій. Спектаклі проекту створені у жанрі театралізованих читань та відроджують традицію читань часів Шолом-Алейхема. До трупи входять члени національних і всеукраїнських творчих спілок, працівники і волонтери єврейської громади, історики, співробітники бібліотечних систем та музеїв м. Києва і України.

Вистава «Шолом Алейхем, Києве!» присвячена епізодам з життя видатного єврейського письменника Шолом-Алейхема у Києві наприкінці XIX-початку XX століть. Заснована на уривках творів самого письменника, спогадах його рідних і близьких. Чудово передано атмосферу тогочасного життя міста на Дніпрі. У виставі використані уривки з музичних творів М. Варшавского, П. Майбороди, В. Власова, Дж. Уільямся, Е. Лолашвілі та інших. Автори вистави та режисери постановники — Олександра Моржевська і Марат Страковський. Тривалість — 35–40 хв.

Вистава «І була війна…» створена до 70-ї річниці Перемоги над фашизмом та присвячена подіям окупації та визволення Києва під час Другої світової війни. Вистава заснована на архівних матеріалах з Музею історії м. Києва та матеріалах з особистого архіву родини Збанацьких. Автор вистави — Анатолій Збанацький, режисер постановник — Анатолій Шенгайт. Тривалість — 45–50 хв.

Джерело: стор. І.Клімової на Фб

Nike Air Max 270