Відбувся День відкритих дверей: програма підготовки магістрів з юдаїки чекає на вас – відео

20 липня 2020 року об 19:00 вже у звичному дистанційному режимі відбувся День відкритих дверей для тих, хто має бажання отримати вищу освіту за спеціалізацією «Юдаїка».

Всі охочі мали змогу поставити питання, які найбільше цікавили абітурієнтів. Першим до слова був запрошений Сергій Гірік – заступник керівника програми, кандидат історичних наук та фахівець з юдаїки. Він поділився своїм досвідом, розповів про всі дисципліни, які входять в навчальний план та відповів на питання, щодо безпосередньої процедури набору на програму.

Доктор Катерина Малахова, викладач з багаторічним досвідом, розповіла про предмет, котрий вона викладає на програмі. Вона пояснила, хто такі хасиди, і чому цю релігійну течію цікаво вивчати. Також вона розповіла про практику, яку щоліта проходять мабутні магістри, і чому саме аналіз написів на надгробках (мацевах) може бути корисний майбутнім спеціалістам з юдаїки.

 

 

К учасникам заходу звернувся ініціатор програми, голова Вааду України, дисидент та громадський діяч Йосиф Зісельс, який розповів про понад 30-літню історію створення і розвитку освіти за спеціалізацією «Юдаїка»: з чого все починалося, з якими перешкодами довелося зустрітися, і про те, який стан програми на сьогоднішній день, а саме: сьогодні це повноцінна вища освіта для тих, хто цікавиться єврейським світом і бажає отримати магістерський диплом, який визнають за кордоном.

Головний спонсор програми з юдаїки – канадська благодійна організація «Українсько-єврейська зустріч». Завдяки її підтримці старанні студенти не лише безкоштовно навчаються, але й отримують стипендію.

Наприкінці зустрічі дві про своє навчання розповіли випускниці цього року – Ліза Мучнік та Катерина Папакіна.

Єлизавета розповіла про захопливу літню практику, яка завжди відбувається між першим та другим роками навчання.

«Мені подобається, що наголос робиться на міждисциплінарному аспекті», – відзначила в свою чергу пані Катерина Папакіна

Також у розмові взяла участь Тетяна Шишкіна, випускниця програми 2009 року, яка зараз працює в Києво-Могилянській академії в міжнародному відділі. Вона розповіла майбутнім студентам про можливості навчання в університетах Європи.

Організатори – Асоціація єврейських організацій і громад України (Ваад) та он-лайн студія «Limonad-S».

Запис зустрічі можна переглянути на YouTube-каналі он-лайн студії «Limonad-S» за посиланням.

Всі запитання, що до вступу на програму можна задати за тел. +38 097 4866900 (Олена) або за ел. адресою: vaadua@gmail.com.

Повідомлення про подальші онлайн лекції, презентації, концерти та інтерв’ю можна знайти на веб-сайті он-лайн студії «Limonad-S» за посиланням.

 

Аліна Шененко для сайту Вааду

 

Saldos - Entrega gratuita