Виставку робіт ізраїльських художників відкрили у Черкаському художньому музеї

6 вересня 2016 року у Черкаському обласному художньому музеї відкрилася виставка робіт ізраїльських художників, подарованих музею, у рамках Міжнародного проекту «Пейзаж Святої Землі. Ізраїль – Черкасам». Проект реалізовано спільно з Об'єднанням професійних художників Ізраїлю та Україно-ізраїльським центром освіти, науки і культури (UKRIS) – структурним підрозділом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Ідея і концепція Проекту належить доктору філологічних наук, відомому мистецтвознавцю, члену Об'єднання професійних художників Ізраїлю, популяризатору сучасного ізраїльського живопису Галині Подольській. «Передана колекція допомагає втіленню головної мети сучасного музею – якісного поповнення фонду для оновлення виставкової діяльності, враховуючи, що до сьогоднішнього часу в зібранні музею не було колекції, яка б в повній мірі давала уявлення про ізраїльське зображальне мистецтво», – зазначає Г.Подольська.

Проект «Пейзаж Святої Землі. Ізраїль – Черкасам» – це готовність Об'єднання професійних художників Ізраїлю до культурної співпраці з Черкасами. Це прагнення звернути увагу суспільства на позитивний образ Ізраїлю. Це своєрідний прояв етики художників і їх прагнення повернутися до джерел призначення мистецтва.

Виставку відкрив начальник Управління культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА – Островський Олег Анатолійович. Також виступив заслужений художник України, відповідальний секретар Черкаської обласної організації НСХУ – Фізер Іван Васильович. 

Почесні гості з Ізраїлю: Галина Геннадіївна Подольська – доктор філологічних наук, автор концепції Проекту, укладач каталогу «Пейзаж Святої Землі в колекції Черкаського обласного художнього музею», Ася Марківна Тепловодська – головний редактор Ізраїльського літературного журналу, Аркадій Ізраїлевич Лівшіц – художник, Цимбал Наталія Андріївна – директор Об'єднання професійних художників Ізраїлю та Україно-ізраїльського центру освіти, науки і культури (UKRIS), кандидат філологічних наук, професор.

Музей висловлює щиру вдячність усім, хто долучився до ідеї меценатства: художникам та авторам Проекту «Пейзаж Святої Землі. Ізраїль – Черкасам» – Наталії Цимбал та Галині Подольській.

 

Джерело: Prostir. Museum

Nike Air Force