Головний виконавчий директор Американського єврейського комітету (AJC) Девід Харріс привітав Ваад України з 30-річчям

 

Вааду України

Асоціації єврейських організацій і общин України

Київ, Україна

 

Шановний пане Йосифе, шановні керівники Вааду України,

 

Від імені Американського єврейського комітету (AJC) я маю честь передати наші сердечні вітання Вааду України до його 30-річного ювілею. За рік до розпаду Радянського Союзу деяким хоробрим українським євреям вдалося об'єднатися в Ваад і створити активну єврейську громаду, якій не дозволяли існувати в СРСР протягом 70 років.

Під керівництвом Йосифа Зісельса Ваад розробив цікаві єврейські освітні та громадські програми, зміцнив українську єврейську ідентичність, невпинно боровся з антисемітизмом, рішуче підтримував Ізраїль і розробив життєво важливі програми по збереженню пам'яті про Голокосту. AJC і Ваад України поділяють головні єврейські і демократичні цінності. Ми  віримо, що євреї мають право жити вільно і гордо в країнах свого походження або в Ізраїлі. Ми віримо в єврейський плюралізм і різноманітність, демократію і верховенство закону. Як давній друг України і єврейської громади, який відвідав Київ більше разів, ніж можу пригадати, я бачив на власні очі вражаючу роботу Вааду, динамізм єврейського життя в Україні та невтомну спрагу демократичних цінностей в країні.

Я бажаю Вааду України ще більших досягнень у захисті і поліпшенні єврейського життя в Україні, в підтримці Ізраїлю і в зміцненні дружби з AJC та єврейськими громадами по всьому світу.

З найкращими побажаннями,

Девід Харріс,

Головний виконавчий директор Американського єврейського комітету (AJC)