Ізраїльські лікарі візьмуть участь у реабілітації українських військових

Посольство Ізраїлю в Україні висловило готовність допомогти в реабілітації військових, які постраждали в зоні АТО і знаходяться на лікуванні в Харкові.

Планується візит ізраїльських фахівців в Український науково-дослідний інститут протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

Про це сьогодні, 28 березня, на брифінгу в інституті повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Ізраїлю в Україні Еліавом Білоцерковськи міністр ознайомився з матеріальною базою інституту, його напрацюваннями, методами лікування та реабілітації.

«Ми задоволені тими людьми, які тут працюють. Це активні люди, які впроваджують нові методики. Ми розробимо напрямки співпраці і розширимо можливості інституту», - повідомив Андрій Рева

Еліав Білоцерковськи зазначив, що фахівці, імовірно, з Реабілітаційного центру Бейт Левінштейн приїдуть до харківського інституту, щоб визначити можливі напрямки співпраці.

«Це буде цікаво двом сторонам. Важливо зрозуміти ті сфери, де наш досвід буде потрібен. Не через гарні причини у нас накопичений великий досвід у реабілітації. Немає нічого святішого, ніж повернути людям те, що вони втратили, особливо якщо вони захищали свою державу. Були бійці, яких привозили з України на лікування до Ізраїлю, їх там лікували. Результати були хороші. Ці відносини також продовжуватимуться», - сказав Еліав Білоцерковськи.

В інституті зазначили, що найближчим часом за підтримки агентства НАТО там відкриють басейн.

Довідка. Український НДІ протезування, протезобудування та відновлення працездатності розробляє нові технічні рішення в протезобудуванні та комплексній реабілітації інвалідів зі складною патологією опорно-рухового апарату. Основні напрямки діяльності: розробка функціональних конструкцій протезно-ортопедичних виробів та технологій їх виготовлення; сертифікаційні, періодичні, приймальні та клінічні випробування технічних засобів реабілітації; розробка технічної документації; навчання за спеціалізацією протезування на базі вищої школи; курс підготовки фахівців з освоєння нових технологій виготовлення протезно-ортопедичних виробів з видачею сертифікату державного зразка; комплексна реабілітація хворих зі складними дефектами і захворюваннями опорно-рухового апарату.

 

Джерело: www.city.kharkov.ua

NIKE AIR MAX
дата: