Йосиф Зісельс. Незалежність важливіша дешевого газу. І це треба пояснювати

Йосиф Зісельс: Україна просунулася по багатьох напрямах, більше, ніж за попередні роки. Хоча ми були у стані війни. І це тому, що у нас був президент Петро Порошенко. Люди ще не повсюди отямилися, там, де є євразійська ідентичність, то особливо. Українці діляться на активну та пасивну. 30 і 70 – це умовно. 20%, які тягнуть нас на захід, 10% -  на схід. І різниця дуже маленька у векторів, тому все так повільно. І що вдалося? Вдалося відволікти ті 70% в іншу сторону. Ющенко на захід, Янукович – на Схід, Порошенко – на Захід. Це ми так живемо, це наше життя. Як вдалося команді нової влади відволікти від парадигми? Вони не говорили про Захід. Що замість основних векторів? Вирішуймо основні справи. Що нам до світу? Вирішуймо основні справи. Як Трамп зробив у США. Владнаємо ці проблеми і не будемо дивитися. Це був популізм вищої марки. Ці проблеми дійсно є, але вони є похідними від нашої ідентичності, вони детерміновані і тільки еволюційним шляхом можуть бути вилікувані протягом десятків років. Люди стомилися від того, у чому вони не брали участь. Коли вже вийдуть і пообіцяють те, що ми хочемо. Вони попалися навіть не артикульовані обіцянки

Микола Вересень: Чому активісти на % 80 і більше були за Зеленського? Активісти, які мали розуміти. Якщо ненавидиш Порошенка, але любиш Україну…

Йосиф Зісельс: Ось ці 20% проукраїнських були за збереження Порошенка, вони за нього проголосували. Є дуже активні люди, які вважали, що вони брали участь у махінаціях і не так швидко вів нас на Захід. І вони перші, хто розчарувалися в Зеленському. Він топчеться на місці та не розуміє, куди та як іти. Він каже про мир, але не розуміє, яка для нього формула миру. Він цього не знає і його радники не знають.

Микола Вересень: Просто уявіть собі під час Другої світової війни з Гітлером хтось сказав: «Мирімося з Гітлером». Його б розстріляли.

Йосиф Зісельс: Життя складніше за наші формули та моделі. Він хоче миру, але каже, що є ті, хто хоче завойовувати. Де він це бере? Більшість людей там не хочуть іти і вбивати, тим паче, мирних жителів. Хіба що якісь гарячі голови.

Слухати продовження:

adidas superstar damen glitzer silber