Привітання Вааду України від прем’єр-міністра України 2014–16 рр. Арсенія Яценюка

Сердечно вітаю з 30-літтям Асоціацію єврейських організацій і громад (Ваад) України – потужну, дієву і динамічну спільноту, яка вже три десятиліття невтомно працює на зміцнення єврейсько-української єдності і на захист гідності та прав українського єврейства.

Ваад України зробив вражаючий внесок у відродження єврейського громадського, культурного і релігійного життя, у піднесення єврейської освіти й науки, у міжетнічний спокій, у порозуміння між всіма народами, які повсякчас вкладають свій розум і працю в Україну, які стали на її захист, коли на нашу спільну Батьківщину зазіхнув ворог.

Сьогодні Ваад України – це громади міст і релігійні об’єднання, єврейські школи і благодійні товариства, асоціації в’язнів гетто та концтаборів і молодіжні спільноти, соціальні та культурні організації.

Я б схарактеризував Ваад України так: це найбільш українське з усіх єврейських об’єднань, які діють у світі і найбільш єврейське з усіх найвпливовіших і дійсно масових громадських об’єднань, які діють в Україні.

Велика приємність вітати в ці дні спів-президента Вааду України Йосифа Зісельса. З паном Йосифом – визначним правозахисником, в’язнем совєтських таборів – нас єднає не лише наша мала батьківщина, наші неповторні Чернівці, а й спільна боротьба на Майдані – боротьба проти антисемітських проросійських провокаторів та імперіалізму, який не полишає спроб розділити нас, боротьба за міжнаціональний та міжконфесійний мир, за вільний і демократичний розвиток нашої країни.

Нас єднає також спільне бачення майбутнього України в сім’ї вільних народів світу.

Подальших вам успіхів, дорогі друзі!

Мазл тов!

Арсеній Яценюк