Заява ​Урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики

Заява
Урядового уповноваженого з питань етнонаціональної політики

В ніч проти 24 вересня 2014 року невідомі вандали сплюндрували пам’ятник розстріляним євреям «Менора», який встановлено у Бабиному Яру в Києві. Акт вандалізму вчинено напередодні святкування Рош Гашана – єврейського Нового року та річниці масових розстрілів євреїв у Бабиному Яру.

Урядовий уповноважений з питань етнонаціональної політики розцінює цю ганебну наругу над пам’яттю жертв нацизму як свідому провокацію, що має на меті засвідчити нібито посилення антисемітських та ксенофобських настроїв в українському суспільстві.  

Відповідально заявляємо, що український народ – громадяни України всіх національностей – наразі єднається навколо захисту Вітчизни та оновлення своєї країни. Спроби антисемітських провокацій, до яких вдавався скинутий Революцією Гідності режим для дискредитації Майдану, провалилися. Причому саме єврейська громадськість відіграла ключову роль у викритті замовників і виконавців цієї підлості. Безсумнівно, зазнають краху і всі інші намагання очорнити Україну, використовуючи мерзотників, готових знущатися над святими для нас місцями.   

Сьогодні ми єдині як ніколи -  неприхована російська агресія та економічні виклики, міцніюча  впевненість у здатності їх подолати, героїзм тисяч синів і доньок України творять на наших очах українську політичну націю, яка ґрунтується на спільному громадянстві, а не на етнічному походженні, мові спілкування чи культурних преференціях.

Хочу попередити усіх, хто вчинив ганебну провокацію у Бабиному Яру: спроби виставити українців ксенофобами та антисемітами в очах міжнародної спільноти не мають жодних перспектив. Ксенофобія та антисемітизм є і надалі залишатимуться чужими українському суспільству. Україна завжди буде спільним домом для представників усіх національностей, що вважають її своєю батьківщиною.

Геннадій Друзенко, Урядовий уповноважений з питань етнонаціоанльної політики

Air Jordan
рубрика: