Заява Вааду України у зв’язку з терактом у німецькому місті Галле

Свечи в городе Дессау в память погибших в результате теракта в Галле

Фото: dw.com

Русская версия заявления

Київ. 12 жовтня 2019 року

Надзвичайному і Повноважному послу ФРН в Україні
пані Анке Фельдгаузен

Асоціація єврейських організацій та общин (Ваад) України глибоко тужить за жертвами теракту біля синагоги німецького міста Галле в землі Саксонія-Анхальт. Підлий напад стався в найсвятіший для євреїв усього світу день – Йом-Кіпур, коли навіть не надто релігійні члени общини збираються в синагогах для спільної молитви.

Опублікований злочинцем незадовго перед нападом маніфест не залишає сумніву щодо антисемітських і ксенофобських мотивів терориста. Про особливий цинізм екстреміста свідчить пряма трансляція нападу, яку він вів в Інтернеті.

Треба віддати належне федеральному канцлеру Ангелі Меркель, яка висловила родичам жертв трагедії глибокі співчуття та на знак солідарності з німецькими євреями відвідала синагогу в Берліні.

Сподіваємося також, що лідери ЄС прислухаються до думки координатора Європейської комісії з боротьби з антисемітизмом Катарини фон Шнурбайн, яка закликала забезпечити гідний захист єврейським установам у всіх державах – членах ЄС.

Впевнені, що уряд Федеративної Республіки вживатиме всіх заходів щодо забезпечення безпеки єврейської общини країни, значну частину якої становлять вихідці з України.

Спів-президенти Вааду України,
Андрій Адамовський
Йоси
ф Зісельс

FASHION NEWS