6 листопада у Львові відбулось перепоховання на території єврейського цвинтаря

В неділю (6 листопада 2016) на території зруйнованого у ХХ столітті Старого єврейського цвинтаря у Львові відбулась церемонія перепоховання кісток, знайдених підчас ремонтних робіт. Церемонію проводив Головний рабин м. Львова Мордехай Шломо Болд, на церемонії також був присутній Директор Центру дослідження юдаїки Мейлах Шейхет, представники єврейських організацій, Центру міської історії та міської влади. 
Територію цвинтаря та колишнього Єврейського Шпиталю (зараз пологовий будинок на вул. Я. Раппапорта) ще у 1913 році було обнесено цегляним парканом. Зараз паркан знаходиться у аварійному стані, й було прийнято рішення щодо його посилення та відновлення. Проте після початку робіт на території біля паркану Краківського ринку було знайдено кістки. Усі відновлювальні роботи терміново припинили. 
У зв’язку із цією ситуацією відбулось декілька зустрічей між представниками світських та релігійних єврейських громад Львова, України, Ізраїлю, США та Англії із представниками міської влади. Протягом найближчого часу буде випрацюване рішення щодо подальших робіт в частині, яка колись належала до цвинтаря. Головним завданням зараз є повернути землю на місце похвань та з'ясувати, яким чином краще відновити паркан й укріпити його в місцях, де на нього йде найбільше навантаження. В частині, що відносилась до шпиталю й де, немає поховань, після відповідних погоджень роботи будуть продовжені.

 

Джерело: Facebook

Page non trouvée , La SCELF, Société Civile des Editeurs de Langue Française.
рубрика: