Благодійно-мистецький вечір єврейсько-української солідарності на підтримку Збройних Сил України, лікування поранених в Ізраїлі та інших громадських ініціатив.

Зал СП України (вул.. Банкова, 2)

В ОДНОМУ КОВЧЕЗІ

Благодійно-мистецький вечір єврейсько-української солідарності на підтримку Збройних Сил України, лікування поранених в Ізраїлі та інших громадських ініціатив.

В програмі:

1. «Єврейський курінь» Небесної Сотні

А) Розповідь про українських січових стрільців-євреїв, які боролися за незалежність України в 1919-1920 рр.. у складі Єврейського бойового куреня Першого корпусу Української Галицької Армії (курінь налічував 1200 євреїв-добровольців) – розповідає письменник Роман Жахів, член Оргкомітету по зведенню в Тернополі пам'ятника командиру цього куреня Соломону Ляйнбергу (до речі, автором ідеї пам'ятника є Дмитро Ярош);

Б) Пісня-баллада «Єврейський курінь» - автор і виконавець Еміль Крупник (пісню написано ще в 1991 році, автор став з нею лауреатом "Червоної рути-91" в номінації "Авторська пісня")

В) розповідь про долі 3-х загиблих євреїв серед членів Небесної сотні, вшанування їх пам'яті.

2. Волонтерська сотня: лікування в Ізраїлі постраждалих на Майдані, діяльність міжнародного центру допомоги, організація мітингів в Ізраїлі.

Демонстрація відео, виступи волонтерів та тих, хто лікувався і повернувся. 
До речі, наразі ці люди займаються перевезенням на лікування до Ізраїлю поранених бійців АТО

3. Виступи представників громадськості, мистецькі номери

Організатори заходу:
Спілка письменників України, 
Оргкомітет зі встановлення у Тернополі пам’ятника командиру єврейського куріня Соломону Ляйнбергу, 
Координаційний центр Israel Help Maidan Wounded,
Київський єврейський театр ім.. Шолом-Алейхема
Еміль Крупник, бард і журналіст
Олександр Кот – композитор (мистецька частина)


Вхід вільний, під час вечора буде організований збір коштів на лікування поранених у Ізраїлі, на допомогу українській армії, на зведення пам'ятника Єврейському куреню. Крім того будуть оголошуватися номери банківських рахунків для бажаючих переказати кошти на вказані цілі.

 

Obuv
рубрика: 
дата: