День Незалежності Держави Ізраїль у Дніпропетровську

30 травня 2016 р. у Культурно-діловому центрі «Менора» проходитимуть святкові заходи з нагоди 68-ї річниці створення Держави Ізраїль, організовані Ізраїльським культурним центром у Дніпропетровську, Музеєм «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума».

У листопаді 1947 р. Генеральна Асамблея ООН більшістю голосів прийняла резолюцію про створення єврейської та арабської держав на території Палестини. 14 травня 1948 р. майбутній прем’єр-міністр Ізраїлю Давід Бен-Гуріон зачитав Декларацію незалежності нової країни, яка отримала офіційну назву Медінат Ісраель (Держава Ізраїль). Наступного року Кнесет прийняв закон про відзначення національного свята, яке отримало назву Йом а-Ацмаут  – День незалежності.

О 18:00 у Музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» (Дніпропетровськ) відбудеться відкриття першої в Україні постійно діючої експозиції «Створення Держави Ізраїль». Експозиція містить матеріали, що розповідають про хвилі репатріації до Ізраїлю (алії), про створення перших сільськогосподарських поселень (кібуців) на території Ерец-Ісраель, про успіхи та досягнення сучасного Ізраїлю. Відвідувачі зможуть побачити унікальні експонати, документи та фотографії, присвячені історії створення Держави Ізраїль, починаючи з часів Британського мандату 1922 р.; зразки зброї, яка використовувалася ізраїльськими солдатами під час Війни за Незалежність, Синайської війни та війни Судного дня; гроші і марки 1950-х – 1980-х рр. та багато іншого.

О 19:00 у гранд-холі центру «Менора» проходитиме великий святковий концерт. Для гостей звучатимуть твори ізраїльських і єврейських композиторів у виконанні симфонічного оркестру Дніпропетровської обласної філармонії ім. Л. Когана під керівництвом особливого гостя – ізраїльського диригента Марка Воллоха.

Перед початком концерту присутні матимуть можливість переглянути пересувну виставку нашого Музею та Ізраїльського Культурного центру, присвячену створенню Держави Ізраїль.

Відкриття експозиції відбудеться о 18:00 за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Шолом-Алейхема, 4, Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», Культурно-діловий центр «Менора», 3-й поверх

adidas superstar damen glitzer silber