До 80-х роковин трагедії Бабиного Яру був проведений міжнародний колоквіум до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру

28 та 29 вересня 2021 р. відбувся Міжнародний колоквіум до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру під назвою: «Голокост в Україні: історіографічні тенденції, вшанування пам’яті та осмислення злочину».

Колоквіум відбувся в межах реалізації проєкту «Тягар пам’яті про Голокост в Україні: перехресні дослідження із Франції та України» за підтримки МОН України (спільний українсько-французький науково-дослідний проєкт), канадської неурядової організації «Українсько-єврейська зустріч» та проєкту «Мережа пам’яті» Фонду «Меморіал убитим євреям Європи».

На відкритті події виступили професор Українського католицького університету, директор програми «Єврейських студій» Ярослав Грицак, директорка із комунікацій канадської неурядової організації «Українсько-Єврейська Зустріч» Наталя Федущак, директор Центру європейських гуманітарних досліджень НаУКМА Костянтин Сігов, директор Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства НаУКМА Леонід Фінберг.

В дискусійному форумі «Голокост в Україні – підсумки і перспективи досліджень» взяли участь Карел Беркгофф, Гелінада Грінченко, Дітер Поль та Кай Штруве та ін.

С записами колоквіуму можна ознайомитись за посиланнями:

28 вересня.

29 вересня.