Голокост очима дітей України, виставка

Єврейський Голокост очима дітей України.

29 вересня о 15 год.  відкрилася виставка  творчих робіт учасників Всеукраїнського конкурсу «Історія та уроки Голокосту».
У відкриті виставки прийняв участь голова Асоціації Єврейських організацій та громад Украиїни Иосиф Зісельс.

 

Кілька  дитячих робіт з виставки:

 

НОВАК Ольга, 10 кл., м. Київ
«Відлуння минулого», 2011 р.,
папір, акварель

СТЕПАНСЬКА Олена, 11 кл.
Без назви, 2004 р., папір, гуаш

ЛИСЕНКО Ярослав, 8 кл., м. Путивль,
Сумська обл.

«Голокост», 2011 р., папір, акварель

 

------------------------

Всеукраїнський конкурс учнівських дослідницьких і творчих робіт «Історія та уроки Голокосту» був заснований київським вчителем Іллею Медвинським 2001 р. Вже понад 10 років його проводить Український центр вивчення історії Голокосту спільно с різними партнерами (Євро-Азійський єврейський конгрес, посольства Ізраїлю та США тощо). З 2012 р. конкурс набув міжнародного статусу. Цього року в пам’ять про засновника й беззмінного члена журі конкурсу йому надано ім’я І.Б. Медвинського.

Основною метою Конкурсу є дослідження маловідомих сторінок всесвітньої історії, історії України, краєзнавства, пов’язаних з історією Голокосту, долею українського єврейства в роки Другої світової війни. Молоді люди, учасники Конкурсу, вивчають історію Голокосту як складову частину власної національної історії. Через цю важку проблематику Конкурс сприяє розвиткові в українському суспільстві ідей толерантності, взаєморозуміння, міжнаціональної злагоди.

За тринадцять років на Конкурс було подано близько трьох тисяч робіт, а учасниками фінальної частини стали більше тисячі молодих громадян України. В останні роки до нашого Конкурсу долучилися учні з Білорусі та Молдови. З 2010 р. у межах Конкурсу виокремлено секцію творчих робіт, що включає в себе літературні, художні та кінематографічні твори, присвячені Голокосту.

На виставці представлено також творчі роботи, презентовані на Київському конкурсі дослідницьких робіт, просвітницьких та творчих проектів «Бабин Яр: людина, влада, історія. До 70-річчя трагедії», проведеному 2010–2011 рр. Громадським комітетом «Бабин Яр» і Українським центром вивчення історії Голокосту за підтримки Посольства Франції в Україні та за участі Музею історії м. Києва і Музею Шолом-Алейхема.

 

Air Max
рубрика: