Єврейська школа запрошує

 

Центр міської історії запрошує подавати заявки на участь в літній школі 2013 р. "Єврейська історія та багатоетнічне минуле Центрально-Східної Європи: суспільства, культури та спадщина".
 
Місце проведення: Центр міської історії. Львів, Україна
 
Дати проведення: 15 липня – 9 серпня 2013 р.
 
Термін складання заявок – до 15 квітня 2013 р.
 
Літня школа 2013 року є одночасно і новим починанням Центру міської історії і продовженням наших попередніх проектів, спрямованих на зростання обізнаності і усвідомлення єврейської історії та культури як складової багатокультурного минулого України.
 
Як і попередні школи, проведені у 2010/2011/2012 роках, ця школа буде фокусуватися на єврейській історії та культури Центрально-Східної Європи, проте пропонуватиме більш комплексний підхід, представляючи різні національні, соціальні та індивідуальні перспективи. Такий підхід має на меті стимулювати історичну перспективу взаємодії і взаємозв’язку в суспільстві в минулому з багатоетнічною і багатокультурною складовою, заохочувати істориків до впровадження міждисциплінарних підходів та багатовимірних аспектів, на впровадження нових контекстів в дослідженнях історії України.
 
Множинність ідентифікацій та ідентичностей – чи це національних, релігійних, соціальних чи державних, що змінювалися в часі і просторі, проходячи через сім'ю, сусідство, дільниці, інституції та міста, загалом – буде інтегрована в семінари та лекції. Частина програми буде стосуватися масових і часто насильницьких змін ХХ століття, які відбулися в Центрально-Східній Європі і залишили нам конкуруючі спадщини, які потребують дослідження, вивчення, аналізу, інтерпретації, рівно ж як публічного обговорення та увіковічення.
 
Школа пропонує вивчення базового рівня ідиш, мови яка є необхідною для дослідників, які вивчають або планують вивчати багатоетнічне та багатокультурне минуле регіону.
 
Опис програми:
 
Літня школа триватиме місяць: з 15 липня до 9 серпня 2013 р. Щодня, окрім вихідних, учасники відвідуватимуть: два заняття з їдиш (початковий рівень), і два півторагодинних заняття із запропонованих курсів з історії та культури. Під час занять перевага буде надаватися формату семінару. Для учасників, які мають базові знання їдиш будуть організовані додаткові заняття у форматі конверсаторіуму. Програма літньої школи та читанки (матеріали до курсів) для підготовки до занять будуть надіслані учасникам за півтори місяці до початку школи. Передбачаються додаткові гостьові лекції та два семінари: про співвідношення і відносини між академічними дослідженнями, публічними дискусіями та культурними ініціативами щодо багатоетнічного минулого, спадщини і сучасної репрезентації, а також представлення програм і обговорення інституційних можливостей єврейських студій в Україні.
 
Після успішного завершення школи учасники отримають:
сертифікат із зазначенням усіх прослуханих курсів з історії та культури
мовний сертифікат про завершення курсу з їдиш (базовий рівень) в обсязі 40 годин. Отримання сертифікату передбачає складання іспиту з їдиш наприкінці школи.
Вимоги до кандидатів
 
До участі запрошуються студенти старших курсів (4-5 рік навчання) історичного та інших гуманітарних факультетів, аспіранти та молоді наукоці. Заохочуються також вчителі, викладачі історії, музейні працівники, журналісти, представники громадських організацій, які реалізують культурно-просвітницькі проекти, спрямовані на відродження пам’яті та збереження багатоетнічної культурної спадщини України.
 
Оскільки програма і формат цієї літньої школи відрізняється від попередніх шкіл, учасники літніх шкіл 2010-2012 рр. мають можливість подавати свої заявки до розгляду. Особливо заохочуємо подаватися тих, хто ще не брав участь у літніх програмах Центру міської історії.
 
Кандидат/ка має: 
бути громадянином України;
мати не більше, ніж 35 років.
 
Участь у всіх заняттях і додаткових заходаш школи є обов’язковою для усіх учасників. Заняття проводитимуться українською, польською, російською мовами. Оскільки заняття також вестимуть викладачі з університетів США, частково використовуватиметься англійська мова. Декілька курсів буде читатися польською мовою, тому учасники повинні знати польську на рівні, який дозволяє вільно читати наукову літературу та слухати лекції, а також вільно читати англійською мовою.
 
Умови складання заявок:
 
Заявка повинна містити:
 
Резюме;
Мотиваційний лист (не більше 3 тис. знаків тексту, чому Ви хочете взяти участь у цій літній школі);
Контактні телефони / електронна пошта двох науковців, до яких в разі потреби ми могли б звернутися за рекомендацією.
Надсилайте заявки на адресу академічного координатора Центру Ірини Мацевко i.matsevko@lvivcenter.org У полі "Тема" просимо зазначити "Заявка на літню школу 2013".
 
Термін складання заявок – до 15 квітня 2013 р.
 
Участь в школі безкоштовна.
 
Учасники школи забезпечуються:
Обідами
Житлом (для учасників з інших міст України)
Відшкодуванням коштів подорожі автобусом або поїздом (для учасників з інших міст України).
 
Якщо у Вас виникають запитання,
звертайтеся, буль ласка, до академічного координатора Центру Ірина Мацевко за е-поштою i.matsevko@lvivcenter.org або телефоном (032) 275 17 34
Women Air Jordan 1 Mid "Crimson Tint" 852542-801 Pink White Online, Price: $88.58 - Air Jordan Shoes