Коли більшість мовчить, це відкриває дорогу злочинам – Йосиф Зісельс про трагедію Голокосту

 

27 січня міжнародна спільнота відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. В цей день у всьому світі вшановують пам’ять шести мільйонів євреїв, яких було вбито лише через їх етнічне походження.

За підтримки «Української Світової Фундації» (Канада) та під патронатом Вааду України 27 січня в онлайн форматі відбулась Дискусія до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту (відкритий урок онлайн) Never Again / Ніколи знову We Remember / Ми пам’ятаємо.

Спікерами події стали громадський діяч та дисидент, виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України Йосиф Зісельс, головний рабин Києва і України громад прогресивного юдаїзму, духовний лідер Релігійного Об'єднання громад прогресивного юдаїзму України рав Олександр Духовний та український православний священнослужитель, ректор Відкритого Православного Університету Святої Софії-Премудрості протоієрей Георгій Коваленко.

В обговоренні взяли участь донька та онука Праведників України Оксана Дуксенко, журналіст Ігор Левінштейн, студент Максим Мікулич, представниця еврейского дипломатичного корпусу Вікторія Годік та інші.

 

Виступ Йосифа Зісельса під час дискусії за посиланням:

Проєкт реалізується БО ВБФ “«Заради тебе» завдяки спонсорській підтримці «Української Світової Фундації» (Канада) та координується Ваадом України на платформі студії «Діє-Слово» у партнерстві з ГО “Майдан Моніторинг”,  КМЄГ та бібліотекою ім. О. Шварцмана.