Створення сучасної української політичної нації потребує нашої єдності у протистоянні силам реваншу та неоімперської аґресії

Заява Асоціації єврейських організацій та общин (Вааду) України
та Конґресу національних громад України

Асоціація єврейських організацій та общин (Ваад) України та Конґрес національних громад України закликають усі політичні, релігійні та громадські сили в Україні та поза її межами утриматися від заяв, що підривають міжнаціональний мир у країні.

Упродовж усього часу боротьби Майдану, навіть у дні найжорсткішого протистояння, зберігалася єдність громадян України різного національного походження та віросповідання. Сьогодні, коли силова боротьба припинилася, а країна повертається до мирного життя, одним із найважливіших завдань є збереження єдності усіх громадян. Лише у цьому випадку ми зможемо швидко й ефективно подолати усі проблеми, що накопичувалися десятиріччями та вкрай загострилися впродовж останніх років.

За цих умов поширення чуток про міжнаціональні конфлікти, пророкування погромів і національних чисток слід вважати свідомими провокаціями, що мають кінцевою метою знищення суверенної, єдиної та демократичної Української держави.

Ми рішуче виступаємо проти таких дій і наполягаємо на тому, що сьогодні в Україні відсутня будь-яка реальна загроза для національних і релігійних меншин з боку внутрішних сил та процесів.

Ми попереджаємо організації та їх керівників, які штучно підтримують високий рівень тривоги та страху в суспільстві, зокрема в єврейській громаді, заради свого фандрейзінгу (збирання коштів на безпеку) про відповідальність за наслідки цих дій.

Створення сучасної української політичної нації потребує нашої єдності у протистоянні силам реваншу та неоімперської аґресії.

Лише разом ми переможемо.

Йосиф Зісельс
Голова Вааду України
Виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України

nike fashion
рубрика: 
рубрика: