На створення меморіального комплексу єврейського кварталу Львова зібрано майже ₴200 тис.

Львівський проект зі збереження руїн синагоги «Золота Роза» та створення біля неї меморіального громадського простору за два місяці зібрав майже 200 тис. грн благодійних пожертв. Про це повідомляють організатори кампанії зі збору коштів. Пожертви надходять з України, Австрії, Сполучених Штатів Америки, Ізраїлю, Німеччини та Великобританії.

Проект «Простір Синагог» передбачає створення меморіального громадського простору на ділянці єврейського кварталу Львова, де раніше стояли дві синагоги («Золота Роза» та Велика міська синагога) та Бейт Гамідраш (будинок начання).

Основну частину бюджету проекту профінансували Львівська міська рада та Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ. Однак для втілення наступного етапу проекту бракує ще 68 тис. євро.

У листопаді 2015 року організатори оголосили міжнародну кампанію зі збору коштів. Протягом двох місяців їм вдалося зібрати 190 335 гривень лише з індивідуальних пожертв.

Інформацію про проект поширює найбільша генеалогічна організація нащадків єврейських громад Галичини – Гешер Галіція. Збір коштів також ведеться шляхом залучення різних інституцій - благодійних фондів та єврейськими організаціями.

Нагадаємо, що у липні 2015 року на території єврейського кварталу почалися роботи з консервації руїн синагоги «Золота Роза», які зараз вже завершились. Окрім цього, на сьогодні вже зроблено маркування території Бейт Гамідрашу (будинку навчання), яку можна було втілити з урахуванням погодних умов.

На 2016 рік заплановано завершення робіт з маркування місця Бейт Гамідрашу та створення інсталяції «Увіковічнення».

Джерело: http://zaxid.net

Air Jordan 1