Прес-анонс Міжнародного міжнаціонального дитячого табору «Джерела толерантності» - старша зміна

Контакт для преси:

Ніярє Шевкієва, координаторка зв’язків з громадськістю: 093-109-77-94

Email: tolerancespace@gmail.com

Чого завжди не вистачає у країні, охопленій війною, - це людяності та толерантності. У таборі “Джерела толерантності” підлітки з Києва та Маріуполя, Львова та Дружківки, Чернігова та Кіровограда, Одеси та Івано-Франківська створюватимуть нову Україну, в якій безпечно бути різним.

12 днів на висоті 600 м. над рівнем моря, вдихаючи аромат запашних карпатських трав 106 підлітків зустрінуться у «Джерелах толерантності», аби вкотре створити дружню атмосферу та зануритися у світ етнічних культур. Унікальний проект вже 14 рік поспіль традиційно об’єднує представників різноманітних національних громад України.

Цьогорічний табір «Джерела толерантності» відбудеться 6 – 17 липня у пансіонаті «Славський» (с. Славське Львівської області). Організатор табору 2016 – Київський освітній центр «Простір толерантності».

Міжнародний міжнаціональний дитячий табір «Джерела толерантності» - це платформа для спілкування різноманітних національних громад України. Директорка табору Анна Ленчовська розповідає про мету табору: “Проект створений для того, аби дати можливість дітям подолати міжнаціональні стереотипи, у ігровій формі познайомитися із традиціями інших культур. Крім національних днів цього року в таборі також проводитимуться тематичні: «Intro - кроки до діалогу», «День Землі", «День медіаграмотності" та інші педагогічні заходи. Їх основне завдання - розвивати критичне мислення й навчити толерантно ставитися до людського різноманіття. Велика увага приділятиметься реабілітації дітей від стресу, викликаного війною та її наслідками”.

Учасники табору – це діти, представники національних громад України – білоруси, болгари, вірмени, греки, євреї, кримські татари, грузини, литовці, німці, поляки, румуни, росіяни, рома та українці. У зв’язку із ситуацією, що склалася в Україні, варто підкреслити, що організатори надали індивідуальні стипендії для дітей-переселенців з Донбасу і Криму та безкоштовні путівки для дітей з прифронтових регіонів.

Кошти на табір були частково зібрані за допомогою благодійних внесків небайдужих людей. Також фінансово підтримали: ООО «Інфопульс – Україна», "Дитячий Фонд Німеччини", Міжнародний фонд «Відродження», Євроазіатський єврейський конгрес (ЄАЄК), Асоціація єврейських організацій та общин України (Ваад України).

Графік табору: 06.07 - Урочисте відкриття, 07.07 – Intro, 08.07 – Фестиваль культур, 09.07 – Грецький день, 10.07 - Російський день, 11.07 - День Землі, 12.07 - Кримськотатарський день, 13.07 - Єврейський день, 14.07 - День медіа грамотності, 15.07 - Німецький день, 16.07 - Український день + урочисте закриття, 17.07 - Від’їзд.

Адреса:

Пансіонат «Славський», смт. Славське, вул. Устіяновича, 35, Сколівський р-н,

82660, Львівська область.

Ласкаво просимо висвітлити роботу “Джерела толерантності”!

 

Джерело: КНГУ

nike fashion