росія свідомо спалює мости, щоб ніколи не повернутись в світ західної цивілізації – Йосиф Зісельс

18 квітня співпрезидент Вааду України Йосиф Зісельс  відповів на запитання ведучих марафону на Прямому каналі.

Про що нам говорять численні злочини в Маріуполі, в Бучі, Бородянці, в інших містах?

Що вони садисти? Але в Херсоні нема такого. Це свідома сепарація поведінки: десь вони її демонструють, десь вони залякують нас, десь примушують до капітуляції цими страхіттями, щоб ми злякалися. 

А ми не лякаємося – ми тільки більше отримуємо ненависті щоб продовжувати війну.

Але тут ще одне. Я слухаю перемовини, які перехоплюють СБУ між солдатами, дружинами, матерями. Я чую знайомі інтонації. Я пройшов 6 років кримінальних таборів. Це така лексика, якою живе суспільство в росії – такою кримінальною лексикою. Вони не просто хочуть нас залякати, як бандити лякають мирних людей – вони хочуть пов’язати один одного кров’ю, зробити кругову поруку. Це робиться свідомо.

Вони спалюють за собою всі мости до західної демократичної цивілізації. Їм набридло, зокрема Путіну – розмовляти, шукати компроміси… Вони свідомо спалюють мости для того, щоб ніколи не повернутись в цей світ – світ західної цивілізації. Ми їм погрожуємо судом в Гаазі, а вони сміються: «А ви нас спіймайте, у нас ядерна зброя є!». Вони закреслили собі шлях назад.

Ось що важливо зрозуміти з цих злочинів, крім всього іншого, що в нас викликають ці страхіття.

Перспективність справи в Гаазі... Чи знайде справедливість шлях, щоб бути встановленою?

Єдине, на що я розраховую – що оточення путіна не дасть використати ядерну зброю.

Це також мала ймовірність, але не бачу іншого засобу все це зупинити крім дворцового заколоту. Вони можуть віддати на суд в Гаазі декілька людей, щоб їх показово засудили, звалити на них всі гріхи.

Ви знаєте мою формулу, що не путін зробив росію такою – це сама росія обрала на трон такого негідника, як путін. Проблема в суспільстві. Денацифікацію, про яку вони мріяли в Україні, треба провести саме в Росії. Для цього треба мати потужні сили. 

Сама Україна цього  не зробить – для цього потрібен увесь світ, який включиться в  боротьбу, доведе  росію до поразки, до капітуляції. Тільки після цього можна включити такі механізми, як міжнародний суд в Гаазі. Тому я оцінюю цю ймовірність не високо.

 

Подивитись етер: