Сертифікатна програма з юдаїки поступово відновлює роботу

З 22 березня 2022 року Сертифікатна програма з юдаїки поступово відновлює роботу.

24 лютого, на початку воєнних дій, робота програми була призупинена.

Враховуючи численні прохання студентів та викладачів програми, було прийняте рішення продовжити навчальний процес.

«Ми запускаємо програму, але відбудуться не всі заплановані курси. Це частково пов’язане з тим, що  у нас є викладачі та студенти, які зараз перебувають в лавах ЗСУ або теробороні, а також ми розуміємо, що більшість наших студентів працюють волонтерами. Ми не можемо запропонувати їм щоденне лекційне навантаження, але програму треба продовжувати у будь-якому разі», – відмітила адм. керівник програми О. Заславська.

Також 29 березня на програмі розпочинається відкритий курс д-ра Мордехая Юшковського «Література на їдиш».

Директор Міжнародного центру з вивчення мови та культури їдиш при Всесвітньому єврейському конгресі, доктор Мордехай Юшковський проведе цикл лекцій, присвячений літературі на їдиш.
Цей цикл був запланований для студентів Міжнародної Сертифікатної програми з юдаїки, але керівництво Міжнародного центру з вивчення мови та культури їдиш вирішило зробити цей курс відкритим для всіх, кому цікавиться запропонованою тематикою.
Реєстрація на курс за посиланням обов’язкова для всіх бажаючих.
https://forms.gle/iK3s5fXhpCKoE5X37.

Сертифікатна програма з юдаїки була заснована в 2001 році в межах факультета гуманітарних наук Києво-Могилянської академії за підтримки Асоціації єврейських організацій та общин України (Ваад України).
Докладніше про програму за посиланням.