Щорічний Круглий стіл «Українське суспільство і пам'ять про Голокост: наукові та освітні аспекти» до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Таблички з іменами загиблих. Зальцбург. Фото: О. З.

У Києві 27 січня 2016 р. відбудеться Дев’ятий щорічний Круглий стіл для викладачів, науковців та студентів «Українське суспільство і пам'ять про Голокост: наукові та освітні аспекти»

Див. програму за посиланням.

Згідно з резолюцією № 60/7 Генеральної Асамблеї ООН, 27 січня відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту на вшанування дати визволення нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау 27 січня 1945 року. Щоб запобігти актам геноциду у майбутньому, резолюція вимагає від країн-членів ООН сприяти дослідженню, викладанню та збереженню історичної пам’яті про Голокост та підтримувати ініціативи громадських організацій у цій сфері.

Організаторами Круглого столу виступають Український центр вивчення історії Голокосту, Goethe-Institut в Україні у партнерстві з Посольством держави Ізраїль в Україні. Мета круглого столу – заохочення дискусії щодо історичної пам’яті про Голокост та вироблення рекомендацій із викладання цієї теми в Україні. Коло питань, що обговорюватимуться: проблеми та перспективи вивчення історії Голокосту в сучасній Україні, виклики та підходи до викладання історії Голокосту, історична пам'ять про Голокост, шляхи протистояння сучасному антисемітизму та ксенофобії тощо.   

 Учасники: До участі в обговоренні запрошені: науковці, викладачі та студенти, представники урядових і неурядових організацій та міжнародних інституцій, представники дипломатичних місій, ЗМІ.

Початок роботи о 10.00, 27 січня 2016 р. в актовій залі Ґете-Інституту (Київ, вул. Волоська, 12/4, 4 пов.). 

 

Одразу після круглого столу о 17.00 розпочнеться вистава за твором М.Сікорської-Міщук "Валіза".  Її мета – показати глядачам, що війна і всі її злодіяння не мають повторюватись. Діти мають рости у повній сім’ї, а не знаходити речі своїх батьків у музеях Голокосту. Виставу підготував театральний колектив "Наш театр".

О 18:00, на запрошення Goethe-Institut,  відбудеться виступ ізраїльського режисера пані Яель Реувені (Ізраїль/Німеччина) з наступним показом її документального фільму «FAREWELL, ПАНЕ ШВАРЦ” (“Торішній сніг”)

Для отримання додаткової інформації:

Український центр вивчення історії Голокосту: тел. (044) 285-90-30

E-mail: uhcenter@holocaust.kiev.ua

 

Air Jordan 1 Mid "What The Multi-Color" For Sale