Теплі «Барви України» прикрасять дощову ізраїльську осінь

Останні дні в Ізраїлі панують дощі – погода впливає на настрій, гардероб, плани… Але 26 листопада непогода не змогла перешкодити відкриттю виставки картин українських (а точніше Чернігівських) художниць Оксани Корнієнко, Надії Мартиненко і Олени Саченко. І всі сміливці, які завітали в цей вечір в Український культурний центр, ані трохи не шкодували, бо на противагу погоді змогли поринути у яскраві і теплі «Барви України».

Привезла в Ізраїль роботи українських майстринь директор Будинку-Музею М.К.Реріха О.Г.Петренко, яка разом із колегами з ізраїльського філіалу Інституту Ліги Культури (при Одеському Музеї) організувала експозицію. О.Г.Петренко також представила відвідувачам виставки кожну роботу, розказала про художниць (всі три майстрині є членами Національної спілки художників України).

Роботи Надії Мартиненко вже виставлялися, з величезним успіхом, в Ізраїлі. Художниця постійно бере участь у виставках в Україні та за кордоном, її роботи знаходяться в кращих музеях України та приватних колекціях Ізраїлю, Канади, Німеччини та інших країн. Майстриня закінчила Кримське художнє училище. Вона глибоко вивчає історію України (зокрема Трипільську культуру), національні та релігійні традиції народу, що знаходить відображення в мальовничих циклах: «Традиційний український жіночий головний убір», «Великдень» та інші. На виставці в Українському культурному центрі представлені роботи: «Маки», «Задзеркалля», «Селянський мотив», «Натюрморт з цитрусовими», «Вишні», «Натюрморт святковий», кожна з яких не лише дарує позитивні емоції, але й викликає  в уяві колоритні образи української землі.

Інша цікава художниця, роботи якої в ці дні прикрасили Український культурний центр і, безперечно, можуть бути чудовою окрасою будь-якої оселі, це - Оксана Корнієнко. Адже свій стиль художниця визначає як «побутовий оптимізм».  Оксана Корнієнко вважає, що в повсякденності, яка нас оточує, завжди можна знайти свою чарівність і привабливість; найпростіший предмет або сюжет може бути красивим і цікавим, мати свій сенс та історію. Представлені в експозиції картини ( «Улюблений ведмедик», «Тріо», «Акваріуми») є прекрасним підтвердженням творчої позиції художниці. На виставці також представлені імпровізації на тему природи - «Маки», «Братки». Оксана Корнієнко є яскравим сучасним українським живописцем. Вона закінчила Харківський інженерно-будівельний інститут за спеціальністю «Архітектура», що, безперечно, впливає на її художню техніку та оригінальний стиль.  Оксана Корнієнко - постійний учасник художніх виставок як в Україні, так і за кордоном. Її роботи знаходяться в українських музеях та приватних колекціях Європи та Америки.

Олена Савченко – надзвичайно багатогранна і талановита художниця. На її картинах можна побачити як абстрактні символи або знаки, філософські образи, так і прекрасні українські пейзажі, майстерні портрети. Художниця чудово володіє різними стилями. Її роботи відрізняються яскравим життєрадісним колоритом, динамікою і мажорним звучанням. Олена Савченко здобувала освіту в Республіканській художній школі ім. Шевченка в Києві та Державному педагогічному університеті ім. Шевченко в Чернігові. У 2012 році вона стала лауреатом премії ім. М. М. Коцюбинського. Художниця також є постійною учасницею виставок в України і за кордоном, її роботи знаходяться в українських музеях та приватних колекціях Європи, Америки, Ізраїлю, Китаю, Туреччини. На виставці в Ізраїлі представлені здебільшого абстрактні роботи, кожна з яких має свою цікаву історію і глибокий зміст: «Ассоциация», «Голос океану», «Карамель», «Мелодія кольору», «Синій-червоний».

Слід відзначити, що всі виставлені в експозиції роботи мають позивний характер, вони переповнені світлими і яскравими кольорами, несуть в собі надзвичайно позитивну енергетику, мають, часом прихований, філософський зміст. І хоча художниці працюють у дещо різних стилях, але кожна з них є дуже талановитою і справжнім майстром художнього мистецтва, в чому гості Центру змогли переконатися також, переглядаючи відео-зображення непривезених картин майстринь.

На вечорі звучала і чарувала музика…Піаністка – віртуоз Діана Лівшиц, яка в цей день зробила дощову мандрівку з Єрусалиму в Бат-Ям, майстерно виконала слов’янські мелодії, класичні твори та фантазії на українські теми. І всі присутні змогли у своїх власних фантазіях переміститися в теплу і квітучу Україну, якою її зобразили на своїх полотнах художниці.

Джерело: http://svitua.org/

Air Max 270 Men