Творчий вечір письменниці Тетяни Кремешної-Морачевської відбувся в київському Музеї Шолом-Алейхема

Творчий вечір письменниці Тетяни Кремешної-Морачевської відбувся в київському Музеї Шолом-Алейхема на початку жовтня 2021 р.

Восени 2021 року виповнюється 80 років трагедії Бабиного Яру, яка стала найжахливішим символом Голокосту. Пам’ять про загиблих там вшановує весь Світ.

Ті трагічні події залишили свій слід і в історії родини відомої київської журналістки і письменниці Тетяни Кремешної-Морчевської. Серед її пращурів – чимало постатей, які сприяли становленню Української держави (І. Мазепа, М. Галузевський, П. Морачевський, О. Коваль). Розповіді про них викладено пані Тетяною в романі-хроніці «На крилах магії (й) кохання». Частину цієї книги авторка присвятила батькові Ігорю, який врятував однокласника-єврея у вересні 1941 р. та прадіду Семену, розстріляному в Бабиному Яру за організацію партизанського загону під Києвом.

5 жовтня у Музеї Шолом-Алейхема відбувся творчий вечір Т. Кремешної-Морачевської. Зі сцени пролунали щирі розповіді письменниці спогадів її рідних про окупацію Києва в роки Другої Світової війни.

Шану безневинно знищеним висловили також:

– Валерій Франчук, лауреат Шевченківської премії, народний художник України;

– Ірина Климова, директорка Музею Шолом-Алейхема;

– Віктор Кошель, заслужений артист України, актор Національного театру ім. Лесі Українки;

– Світлана Люстерник, генеральний директор журналу «Chercher La Femme»;

– Сергій Матяш, почесний президент Національного конкурсу «Міс Україна»;

– Тетяна Котенко, голова Всеукраїнського товариства ім. Олени Теліги.

Емоційною прикрасою вечора стали  картина юного талановитого художника Данила Ноздрі та музичний супровід композитора Сергія Бедусенка, заслуженого діяча мистецтв України.

Інформаційний спонсор заходу – агентство «Укрпресінфо».

Джерело: ФБ сторінка Музею Шолом-Алейхема