У Вікіпедії починається весна європейських народів

21 березня розпочався «CEE Spring 2016» – міжнародний конкурс написання у Вікіпедії статей про держави Центральної та Східної Європи. Він покликаний поглибити знання європейців про сусідні країни, а також налагодити порозуміння та співпрацю між спільнотами різних країн, покращити єдиний інформаційний простір.

«Весна народів» в історії Європи часто пов’язується з негативними подіями (від поразки Празької весни до початку війни на Донбасі), тому цей захід має на меті надати терміну і позитивного змісту. Конкурс відбудеться у понад 20-ти країнах і передбачає написання статей про природу, суспільство, історію, культуру, науку країн Центральної та Східної Європи. Автори найкращих статей у кожному мовному розділі Вікіпедії отримають нагороди.

«CEE Spring 2016» триватиме до 31 травня. Кожен тиждень буде присвячено 2-3 країнам, для кожної з яких місцеві спільноти редакторів Вікіпедії склали список бажаних статей. Переможець конкурсу в українській Вікіпедії отримає від ГО «Вікімедіа Україна» поїздку у Вірменію восени 2016 року, активні учасники отримають заохочувальні призи та сувеніри.

Прес-служба Конкурсу

 

Běžecké tretry Nike
рубрика: 
дата: