В Києві провели Міжконфесійну Хануку

Захід, який проводиться вперше – ініціатива.
Вдруге – можна вважати традицією. Саме традиційно під час Хануки Всеукраїнський благодійний фонд «Заради тебе» та громада консервативного іудаїзму МАСОРЕТ провели запалювання другої ханукальної свічки у рамках заходу «Заради світлу». Під чарівні звуки джазу в залі зустрілися не тільки представники «Заради тебе» та МАСОРЕТ а й Джоел Ліон, Посол Держави Ізраїль в Україні, Посол Литви Марюс Януконіс, Посол Великої Британії  Мелінда Сіммонс, Тимчасово уповноваженний у справах США в Україні Вільям Б. Тейлор, Посол Німеччини  Анка Фельдгузен, представники духовенства, діячі культури, журналісти. Після того, як рабин Реувен Стамов спільно із Джоелем Ліоном запалили ханукальну свічку та розповіли про традиції та історію свята відбувся міжконфесійний молебень за мир, світло та злагоду в Україні, який очолив Віталій Даньчак, Секретарь Митрополії Православної Церкви України. Отець Даньчак передав вітання від Предстоятеля Православної Церкви України, Митрополита Київського та всієї України Єпіфанія. У молебні прийняли участь протоієрей Дмитро Каран, Шейх Саїд Ісмагілов та рабин Реувен Стамов.

На цьому офіційну частину було закінчено і почалося неформальне спілкування. За святково прикрашеними столами із кошерними стравами зустрілися однодумці, і для кожного дива Хануки це щось особисте, але цього вечора гості були готові поділитися своїми історіями з усіма присутніми. Так, наприклад, керівник ВБФ «Заради тебе» Юлія Гольденберг поділилася своїми думками, що до того, що Б-г один для усіх та піклується про всіх нас, не зважаючи на віросповідання та політичні погляди. Не зважаючи на те, що всі ми різні, тільки разом ми зможемо змінити цей світ накраще.

Частування та тости тривали до пізнього вечора. Здається, ми вже і справді започаткували гарну традицію, одного разу, на Хануку, зустрічатися для того, щоб разом із представниками різних релігійних конфесій помолитися за щастя для нашої країни, поспілкуватися, побажати найкращого в прийдешньому році.

 

Air Jordan 1 GS