Вечір пам'яті Роберта Кувалека

16 липня 2014 р. о 18. 00 в конференц-залі Центру міської історії (Львів) відбудеться вечір пам’яті Роберта Кувалека, польського історика, дослідника єврейської історії та Голокосту на території сучасної Польщі та України. Роберт Кувалек був науковим співробітником Державного музею в Майданеку, одним із засновників меморіального комплексу в Белжеці, автором численних наукових праць про геноцид польських євреїв.

Дослідник часто бував у Львові, співпрацював із багатьма українськими дослідниками, науковими інституціями. Був ініціатором освітніх заходів для популяризації єврейської історії, поширення знань про масштаби Голокосту. Роберт Кувалек вивчав історію та культуру України, добре володів українською мовою, був  співорганізатором міжнародної виставки, присвяченої Голокосту: "Танго смерті у Львові. 1941-1944", яка експонувалася в Україні.

6 червня 2014 року, під час останнього візиту до Львова, Роберт Кувалек раптово помер.

Вечір памяті історика об'єднає його друзів, колег, дослідників, які впродовж тривалого часу співпрацювали з ним в історичних та в освітніх проектах. Ми зможемо пригадати життя історика, поговорити про його дослідницькі досягнення і просто згадати чудову людину, завжди відкриту до нових ідей, справ та зустрічей.

Вечір відкритий, закликаємо всіх долучатися і разом вшанувати пам’ять нашого колеги Роберта Кувалека.

Організатори: Міжнародний центр "Голокост" ім. доктора А. Шварца, Український центр вивчення історії Голокосту за сприяння Державного історичного музею у Львові, Державного музею у Майданеку та Центру міської історії.

Джерело: http://www.lvivcenter.org/

Air Max 1
рубрика: 
дата: