Йосиф Зісельс: «Імперське нахабство вражає!»

Сьогодні вранці я отримав вражаюче повідомлення, яке досі не підтверджено. Програвши локальні бої з громадскістю та Мінкультури по розкопках на Кирилівському православному та єврейському цвинтарях у Бабиному Яру, російський проєкт починає використовувати «козирі».

Стало відомо, що у Київ днями терміново прибув поки ще художній керівник російського проєкту меморіалізації Бабиного Яру, відомий російський кінорежисер Ілля Хржановський. Російська команда зараз робить ставку на дуже сумнівний варіант продовження своєї агресії у Бабиному Яру. Виходячи з отриманої інформації, я можу висловити цілком ймовірну гіпотезу, що російська команда намагається домовитися з Андрієм Єрмаком (це і робив Хржановський), щоб ОПУ натиснув черговий раз на міністра культури і примусив його віддати в оренду увесь Національний заповідник «Бабин Яр».

Риторичне питання: А чому тільки Бабин Яр, а не всю Україну? От був би подарунок Путіну на тлі всіх провалів російської політики у світі! Я сказав в нашій останній розмові Яковеру, що вони перейшли межу «добра і зла», і останні кроки російської команди підтверджують абсолютну аморальність і підступність російського проєкту.

ПІДТРИМУЙТЕ УКРАЇНСЬКІЙ ПРОЄКТ КОМПЛЕКСНОЇ МЕМОРІАЛІЗАЦІІ БАБИНОГО ЯРУ! ЗУПИНИМО РОСІЙСЬКУ АГРЕСІЮ НА УКРАЇНСЬКУ КУЛЬТУРУ ПАМ’ЯТІ!