Заява Вааду України з приводу ситуації на Близькому Сході

Черговий виток насильства, спровокований діями радикальних ісламістів, захлеснув Близький Схід. Понад 1600 ракет було випущено за три дні бойовиками ХАМАСу по містах і населених пунктах Ізраїлю. Радикали, які стоять при владі в секторі Газа, закликають до масштабної інтифади, яка загрожує новою кров’ю для всіх сторін конфлікту. На цьому тлі в ряді міст центру і півночі країни почалися зіткнення між євреями і арабами, які дедалі більше дестабілізує ситуацію.

Географія атак вирізняється небаченим розмахом – від передмість Тель-Авіва до Ейлата, поблизу якого розташовано резервний аеропорт, куди перенаправляють міжнародні авірейси.

На цей час внаслідок обстрілу з Гази сім ізраїльтян загинули, десятки отримали поранення, паралізовано життя сотень тисяч людей – скасовано заняття в школах, в ряді районів припинено рух транспорту, закрито головний аеропорт країни.

Ваад України висловлює співчуття рідним і близьким загиблих, і бажає якнайшвидшого одужання всім постраждалим.

У ці дні, коли на міста Ізраїлю летять сотні ракет, тисячі дітей змушені спускатися у сховища, в тому числі й вночі, а в Лоді палять синагоги, школи й магазини, ми заявляємо про солідарність з єврейськоюдержавою і вважаємо, що подальша ескалація принесе нові жертви на вівтар фанатичної ненависті.

Ваад України сподівається, що стійкість Ізраїлю і тверда позиція міжнародного співтовариства найближчим часом дозволять знизити градус напруженості.

Наші серця з народом Ізраїлю, ми молимось за припинення насильства і швидке повернення до мирного життя.

Президія Вааду України

Київ, 13 травня 2021 року

 

рубрика: