Звернення Міністра закордонних справ України П. Клімкіна з нагоди Міжнародного дня Пам’яті жертв Голокосту

Звернення до організаторів та учасників меморіального заходу «Шість мільйонів сердець»

26 січня 2015 року

Шановний пане Президенте,

Пані та панове!

Трагедія Голокосту - це урок для всього людства. Як втілення жорстокого антисемітизму та ксенофобії, Голокост став символом страждань єврейського народу. Лише на українській землі від рук нацистів загинули сотні тисяч євреїв.

Рани Другої світової війни не загоїлися й досі. Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким жертв Голокосту.

Ці дні нагадують нам про те, що ми разом маємо докласти зусиль, щоб запобігти повторенню цієї трагедії, бути рішучими в боротьбі з будь- якими спробами відродження тоталітарних ідеологій, проявами нетерпимості на етнічному грунті.

Ми маємо і надалі розвивати нову демократичну Україну, яка є домом і для більш ніж стотисячної єврейської громади, представники якої вже активно залучаються до реформування держави.

Сьогодні також хотів би особливо відзначити роботу Єврейського форуму України з підтримки єврейської культури, освіти, традицій та розвитку єврейських громад в Україні. Дякую організаторам меморіального вечора «Шість мільйонів сердець», проведення якого є важливим для збереження історичної пам’яті про Голокост.

Усіх нас об’єднують спільні зобов’язання пам’ятати уроки історії, вести безкомпромісну боротьбу з будь-якими проявами національної та релігійної дискримінації, утверджувати віру в гідність та рівноправ’я всіх народів, виховувати на цих принципах прийдешні покоління. Запевняю, що МЗС України й надалі докладатиме зусиль задля досягнення цих високих цілей у співпраці з українською та світовою громадськістю.

З повагою,
Павло Клімкін

 

THE SNEAKER BULLETIN
рубрика: