Звернення українських євреїв до федерального канцлера Німеччини було надіслане до керівництва країни

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.
Фото Reuters

 

Звернення українських євреїв до федерального канцлера Німеччини було надіслане до керівництва країни та до ЗМІ Німеччини.

Станом на 31 січня було зібране 359 підписів.
 

«Ми, як і більшість наших співвітчизників, високо цінуємо різноманітну допомогу з боку Федеративної Республіки Німеччина нашій країні, а також зусилля федерального уряду, спрямовані на збереження миру в регіоні. На жаль, ескалація напруженості на кордонах України та її окупованих Російською Федерацією територіях продовжується. Ми всі зараз розуміємо, що сценарій різкого загострення ситуації у сфері безпеки, аж до широкомасштабного збройного конфлікту з великою кількістю жертв та біженців до Європи, виглядає цілком можливим. На карту поставлено вже не тільки територіальну цілісність і державний суверенітет України – їх було попрано Російською Федерацією вісім років тому, і реакція міжнародної спільноти, як зараз уже очевидно, виявилася далеко недостатньою для того, щоб вплинути на агресора. Тепер же йдеться вже про саме існування України, як незалежної та суверенної держави та, внаслідок цього, про стабільність всього континенту», – говориться у зверненні.

 

«Україна моя Батьківщина. Моє дитинство та юність пройшли в Житомирі. Там поховані мої пращури. В Україні живе мій син з сім‘єю. Мені не байдуже все те, що сьогодні коється в Україні.
Закликаю світову спільноту зупинити російську воєнщину,
– такий коментар надала одна з підписанток Звернення. 

 

Збір підписів продовжується.
Підписати звернення за посиланням.

 

Текст звернення українською мовою.
Текст звернення німецькою мовою.
Текст звернення англійською мовою.

 

 

рубрика: