22 червня cтудія “Діє-Слово” та Ваад України запрошують на презентацію нової книги Йосифа Зісельса “Розсуди мої помисли”

 

22 червня у 20:00 студія “Діє-Слово” та Ваад України запрошують на презентацію нової книги Йосифа Зісельса “Розсуди мої помисли”.
 

Презентація пройде в ZOOM-форматі відповідей на запитання та розмови з автором. Наприкінці – автограф-сесія.
Почесний гість – співкерівник видавництва  “Дух-і-Літера” Костянтин Сігов.

 

Книга Йосифа Зісельса “Розсуди мої помисли” вийшла друком наприкінці травня 2021 р. у видавництві “Дух-і-Літера”. Редактор-упорядник: Олексій Сінченко.

Подані в книжці тексти означають різні вектори діяльності громадського діяча, правозахисника, члена Української Гельсінської групи, ініціативної групи «Першого грудня», Йосифа Зісельса за останні кілька років.

Почавши із саморозуміння, осмислення причетності до дисидентського руху, автор, ґрунтуючись на власних дослідженнях, пропонує модель бачення сучасної України крізь призму базових для європейської системи цінностей координат. 

Основні теми роздумів – громадянське суспільство, ідентичність, толерантність –   представлені у численних виступах, статтях та інтерв’ю.

Модератори зустрічі: О. Сінченко, О. Заславська

Запитання для п. Йосифа Зісельса можна надсилати заздалегідь за адресою: vaadua@gmail.com.

Подія у ФБ: https://fb.me/e/2FQ3mepSf
Реєстрація за посиланням: 
https://forms.gle/3dMGrUvXZCBtNE4Q8

 

 --------

Йосиф Зісельс народився 2 грудня 1946 року в Ташкенті.
Закінчив фізичний факультет Чернівецького університету в 1969.

З початку 1970-х співпрацював з єврейським та загальнодемократичним підпільним рухом в СРСР. Навесні 1972 виключений з комсомолу за виступ в захист права на репатріацію.

У 1978 вступив в Українську Гельсінську групу. У тому ж році заарештований та засуджений до трьох років позбавлення волі в колонії посиленого режиму за «наклепницькі вигадки, що порочать радянський державний і суспільний лад».

19 жовтня 1984 був знов заарештований у Чернівцях та засуджений вдруге до трьох років позбавлення волі в колонії суворого режиму. У 1987 відмовився від запропонованої амністії, оскільки не хотів підписувати зобов'язання з відмовою від політичної діяльності.

У 1988 створює в Чернівцях першу єврейську організацію в Україні.

У 1989 бере участь в створенні Ваада (Конфедерації єврейських організацій і громад) СРСР і стає його співголовою.
У 1991 р. разом з однодумцями створює Асоціацію єврейських організацій та общин України (Ваад), якою керує більш ніж 30 років.

Співзасновник Музею історії та культури євреїв Буковини (2008) та Українського меморіального благодійного фонду «Бабин Яр» (2016).

Виконавчий віцепрезидент Конгресу національних громад України (КНГУ), член ініціативної групи «Першого грудня», член Стратегічної ради Руху опору капітуляції (РОК).

Нагороджений: Премія Свободи (HIAS — 1991 рік. США), Орден «За заслуги» III ст. (26 листопада 2005) — за вагомий особистий внесок у національне та державне відродження України, самовідданість у боротьбі за утвердження ідеалів свободи і незалежності, активну громадську діяльність, Орден «За мужність» I ст. (8 листопада 2006) — за громадянську мужність, самовідданість у боротьбі за утвердження ідеалів свободи і демократії та з нагоди 30-ї річниці створення Української Громадської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод,  Jewish Destiny Award (AJC – 2012)

Автор чотирьох книг та багатьох статей.

 
рубрика: